Antibacterial effect of aqueous extract of Artemisia aucheri, Artemisia sieberi and Hyssopus officinalis L. on the food borne pathogenic bacteria
Nasirpour, M. 1 , Yavarmanesh, M. 2, Mohhamadi Sani, A. 3, Mohamdzade Moghadam. M, 4.. FSCT 2015; 12 (46) :73-84
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2377-fa.html
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره درمنه کوهی(Artemisia aucheri)، درمنه دشتی(Artemisia sieberi) و زوفا (Hyssopus officinalis L.) بر برخی از باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی مریم نصیرپور1، مسعود یاورمنش2، علی محمدی ثانی3، مرتضی محمدزاده مقدم4. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (46) :73-84
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2377-fa.html
چکیده: (5632 مشاهده)
چکیده در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی، درمنه دشتی و زوفا بر باکتری های اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاهان فوق با روش خیساندن تهیه و سپس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرو براث دایلوشن و حداقل غلظت کشندگی(MBC) اندازه گیری گردید. حداقل غلظت بازدارنده عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی علیه اشرشیاکلی mgml-1160 و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریامونوسیتوژنزmgml-1 80 بود. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی زوفا علیه اشرشیاکلی mgml-180 و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز mgml-140 بود. بر اساس این نتایج، عصاره آبی هر سه گیاه مورد آزمون دارای اثر ضد باکتریایی قوی تری علیه باکتری های گرم مثبت نسبت به گرم منفی ها بوده است. حساس ترین باکتری در برابر عصاره های مورد آزمون لیستریامونوسیتوژنز و مقاوم ترین باکتری اشرشیاکلی بود. در بین عصاره ها، بیشترین فعالیت ضد باکتریایی مربوط به عصاره آبی زوفا بوده و اثر ضدباکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی تقریبا یکسان بود.
دریافت: 1391/3/31 | پذیرش: 1391/12/1 | انتشار: 1393/3/11