Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 13, Number 53 (2015-5)


ارزیابی ، طبقه بندی و تعیین ضرایب همبستگی بین ویژگیهای گندم های ایرانی
ارزیابی ، طبقه بندی و تعیین ضرایب همبستگی بین ویژگیهای گندم های ایرانی
| [Abstract-FA] | [PDF-FA] | [XML] |

Analyze of component consumer behavior toward food waste in Tehran
تحلیل مؤلفه‌‌های رفتار مصرف‌کنندگان پیرامون ضایعات مواد غذایی در شهر تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Modeling on hot air and infrared thin layers drying of persimmon slices
مدل سازی خشک کردن لایه نازک خرمالو به دو روش هوای داغ و مادون قرمز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of sucrose and sorbitol on properties of protein based-film from red tilapia (Oreochromis niloticus) fish
اثر ساکارز و سوربیتول بر ویژگی های فیلم پروتئینی حاصل از ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of formulation on sensory properties of fat reduced ice cream by response surface methodology and modeling consumer acceptability by principal component analysis.
تاثیر ترکیبات فرمولاسیون بر خصوصیات حسی بستنی کم چرب با استفاده از روش سطح پاسخ و به کارگیری روش آنالیز اجزای اصلی برای مدل سازی پذیرش کلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation on the Physicochemical Properties of Ultrasound Treated Wheat Starch
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی نشاسته گندم تیمارشده با امواج فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation extraction of rosemary leaves the phenolic compounds by ultrasonic technique and its effect on organoleptic properties, physicochemical and stability of virgin olive oil
بررسی استخراج ترکیبات فنلی برگ های رزماری به روش امواج فراصوت و تاثیر آن بر خواص ارگانولپتیکی، فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of preprocessing techniques for visible/near infrared spectroscopy data in developing a model for the prediction of soluble solid and acidity of lime
به کار گیری روشهای پیش‌پردازش داده های حاصل از طیف سنجی مرئی/ مادون قرمز نزدیک در تبیین مدلی برای پیشگویی ماده جامد محلول و اسیدیته لیموترش
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Improvement of antioxidant activity of acid-precipitated soy proteins by conjugating to maltodextrin through maillard reaction
بهبود فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین های سویای رسوب یافته با اسید از طریق کانژوگه شدن با مالتودکسترین با استفاده از واکنش مایلارد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of chitosan and / or gelatin edible coatings to improve quality of refrigerated shrimp
بهینه سازی پوشش‌های خوراکی کیتوسان و یا ژلاتین برای افزایش کیفیت میگو در دمای یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Polyols (Glycerin, propylene glycol, sorbitol), invert syrup and glucose syrup on specific volume of batter and shelf life of shortened cake.
بررسی تأثیر پلی‌ال‌ها (گلیسیرین، پروپیلن‌گلایکول، سوربیتول)، شربت اینورت و شربت گلوکز بر حجم‌مخصوص خمیر و زمان ماندگاری کیک روغنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antimould effect of lactobacillus plantarum from different production stages of lighvan cheese on penicillium expansum as an indicator in fruit juice spoilage
بررسی اثر ضد کپکی جدایه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم مراحل مختلف تولید پنیر لیقوان بر کپک پنیسیلیوم اکسپانسوم به عنوان شاخص فساد میکروبی آبمیوه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparative study of rheological and textural behavior of date syrup, date concentrate, Date liquid sugar and sugar solutions
بررسی رفتار رئولوژیک و بافتی محلول های شیره، کنسانتره و قند مایع خرما در مقایسه با محلول های شکر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The use of ANN-GA and Neuro fuzzy for modeling the population dynamics of bacterial (Escherichia coli ATTC 29998) in the frankfurter sausage containing of Redcurrant extract
استفاده از شبکه عصبی-ژنتیک الگوریتم و نروفازی برای مدل سازی دینامیک جمعیت میکروبی (اشرشیا کلی 29998 ATCC) سوسیس فرانکفورتر حاوی عصاره قره قات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of mercury concentration in soil and most cultured rice of Mazandaran province and most consumed imported rice and assess potential health risk
بررسی غلظت جیوه درخاک و برنج‌های پرکشت استان مازندران و برنج ‌های پر مصرف وارداتی (هندی) و ارزیابی احتمال خطر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Utilization of melon seed flour as fat replacer in production of low fat oil cake and evaluation quantitative and qualitative of final product
استفاده از آرد دانه‏ی خربزه به‏عنوان مقلد چربی در تولید کیک کم‏چرب و بررسی خصوصیات کمی و کیفی محصول نهایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Diversity of Lactic Acid Bacteria communities in “Ash kardeh" with using 16s rRNA gene sequence analysis and antimicrobial activity evaluation of like-bacteriocin compounds
بررسی تنوع جمعیتی باکتری های اسید لاکتیک آش کارده با استفاده از روش تکثیر ژن S rRNA 16 و تعیین فعالیت ضد میکروبی ترکیبات شبه باکتریوسینی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles