Journal archive for Google Scholar Robot!
Journal of food science and technology ( Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles
Volume 19, Number 124 (2022-5)
Effect of parameters on fiber diameters and the morphology of hybrid electrospun cellulose acetate/chitosan/poly (ethylene oxide) nanofibers
تاثیر پارامترهای مختلف برروی قطر و ساختار الیاف نانو الکتروریسی شده استات سلولز پلی اتیلن اکساید
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of foxtail millet flour on physicochemical properties of refined wheat flour and dough rheological behavior
تأثیر آرد ارزن دم روباهی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی آرد گندم تصفیه و خواص رئولوژیکی خمیر
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of physico-chemical properties of montmorillonite modified with cationic surfactant
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی مونت موریلونیت اصلاح شده با سورفاکتانت کاتیونی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of Enriched Diet Pastille Formulation Containing Spirulina Platensis Microalgae Using Replacement of Sucrose with Stevioside-Isomalt and Gelatin with Persian Gum by Response Surface Methodology (RSM)
بهینهسازی فرمولاسیون پاستیل رژیمی غنیشده حاوی ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از جایگزینی ساکارز با استویوزید- ایزومالت و ژلاتین با صمغ فارسی به روش سطح پاسخ (RSM)
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Modeling and the impact of economic shocks on food industry stock returns
مدلسازی و تاثیر شوکهای اقتصادی بر بازده سهام صنایع غذایی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Study of vacuum frying process of tomato slices and determination of optimal conditions
بررسی فرآیند سرخ کردن در خلا برش های گوجه فرنگی و تعیین شرایط بهینه
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of enzymatic hydrolysis conditions of contalupe (Cucumis melo var cantalupensis) seed protein Concentrate to achieve maximum antioxidant activity
بهینهسازی شرایط هیدرولیز آنزیمی کنسانتره پروتئینی دانه طالبی (Cucumis melo var cantalupensis) جهت دستیابی به حداکثر فعالیت آنتی اکسیدانی.
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Use of Withania coagulans as herbal coagulant in the production of probiotic cheese containing inulin and evaluation of its physicochemical, sensory and textural properties
استفاده از منعقد کننده گیاهی ویتانیا کوآگولانس در تولید پنیر پروبیوتیک حاوی اینولین و بررسی خواص فیریکوشیمیایی، حسی و بافتی آن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The effect of extrusion variables on physical and functional properties of expanded breakfast cereal based on whole oleaster and oat flours
تأثیر متغیرهای اکستروژن بر ویژگیهای فیزیکی و عملکردی غلات صبحانه بر پایه آردهای کامل جو دوسر و سنجد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison of physicochemical and microbial properties of corn milk analog and vegetable coagulant cheese with cow's milk cheese and animal rent during storage
مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی پنیر آنالوگ شیر ذرت و منعقد کننده گیاهی با پنیر شیر گاو و رنت حیوانی طی انبارمانی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of ultrasound assisted extraction’s condition on degumming process and investigation of quality parameters soybean oil
تاثیر شرایط استخراج به کمک فراصوت بر فرآیند صمغگیری و بررسی پارامترهای کیفی روغن سویا
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of modified atmosphere packaging on some physicochemical properties of apple powder produced by different drying methods
تأثیر استفاده از روشهای مختلف خشککردن و بستهبندی تحت اتمسفر اصلاحشده بر برخی ویژگیهای کیفی پودر سیب
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Capparis spinosa ethanolic extract: phenol, flavonoid, antioxidant potential and antibacterial activity on Enterobacter aerogenesis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes
عصاره اتانولی کور (Capparis spinosa): فنل، فلاونوئید، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدباکتریایی آن بر انتروباکتر آئروژنز، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Influence of sonication power and time on the osmotic dehydration process efficiency of banana slices
تأثیر توان و زمان اعمال فراصوت بر کارایی فرآیند آبگیری اسمزی برشهای موز
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Study the antifungal activities of Trachyspermum ammi, Satureja hortensis, and Mentha piperita against mold contaminating Iranian white cheese
بررسی اثرات ضد قارچی اسانس گیاهان زنیان (Trachyspermum ammi)، مرزه (Satureja hortensis) و نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر کپکهای آلوده کننده پنیر سفید ایرانی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of probiotic and antifungal properties of the predominant LAB isolated from fermented acorn (Quercus persica)
ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آرد بلوط (Quercus persica) تخمیر شده
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Extraction and characterization of rice bran protein and its utilization in low-fat dairy dessert as a substitute for dairy protein
استخراج و بررسی ویژگیهای عملکردی پروتئین سبوس برنج و امکان استفاده از آن بهعنوان جایگزین پروتئین شیر در دسر لبنی کمچرب فراسودمند
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation and comparison of color and microbial properties of pasteurized sour cherry juice by ultrasonic method under optimal conditions with thermal pasteurization
بررسی و مقایسه خصوصیات رنگی و میکروبی آب آلبالوی پاستوریزه شده به روش فراصوت در شرایط بهینه با پاستوریزاسیون حرارتی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of physicochemical and organoleptic properties of diet celery yogurt
بررسی خصوصیات رئولوژیکی فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست کرفس رژیمی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Inhibitory and lethality effect of Seidlitzia rosmarinus hydroalcoholic extract on mold fungi causing orange fruit rot (Penicillium digitatum and Penicillium italicum)
بررسی مهارکنندگی و کشندگی قارچهای عامل کپکزدگی میوه پرتقال (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) با استفاده از عصاره هیدروالکی گیاه اشنان
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Influence of microencapsulated wild watercress (Nasturtium officinale L.) and dill (Anethum graveolens L.) essential oils on the physicochemical, microbial, rheological and sensory properties of probiotic Doogh
تأثیر اسانس های ریزدرون پوشانی شده بولاغ اوتی وحشی (Nasturtium officinale L.) و شوید (Anethum graveolens L.) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی، رئولوژیکی و ارزیابی حسی دوغ پروبیوتیک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The effect of rice bran addition on bread acrylamide content and textural properties
بررسی تاثیر افزودن سبوس برنج برمحتوای اکریلآمید و ویژگی های بافتی نان قالبی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Extraction of protein from Tarom rice bran and its use in the production of gluten- free cakes
استخراج پروتئین از سبوس برنج رقم طارم و استفاده آن در تولید کیک بدون گلوتن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of phytase and alpha-amylase microencapsulation on chemical, physical, microbial and sensory properties of whole-grain toast
اثر میکروکپسولاسیون آنزیم فیتاز و آلفا آمیلاز بر ویژگی های شیمیایی،فیزیکی،میکروبی و حسی نان تست سبوس دار
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of probiotic Lukom formulation based on grape juice
بهینه سازی فرمولاسیون لوکوم پروبیوتیک بر پایه شیره انگور
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Production of functional milk containing cinnamon using a nanoliposome system
تولید شیر فراسودمند حاوی دارچین با استفاده از سیستم نانولیپوزوم
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of probiotic lactic butter production: effect of strain and storage time on probiotic viability, physicochemical, microbiological and organoleptic properties
بررسی تولید کره لاکتیکی پروبیوتیک:تاثیر نوع سویه و زمان نگهداری بر روی زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک و ویژگی های فیزیکو شیمیایی، میکروبیولوژیکی و ارگانولیپتیکی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Experimental investigation and modeling of drying process of balangu seeds gum using infrared dryer by genetic algorithm-artificial neural network method
بررسی تجربی و مدلسازی فرآیند خشک شدن صمغ دانه بالنگو با خشککن فروسرخ به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of kinetic model of aflatoxin B1 adsorption by Saccharomyces cerevisiae treated with acid and ultrasonic in Sangak bread dough
بررسی مدل سینتیکی جذب آفلاتوکسین B1 توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه تیمار شده با اسید و اولتراسونیک در خمیر نان سنگک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The impact of browning intensity on interfacial properties of gellan gum-soy protein conjugate obtained through the Maillard reaction
تاثیر شدت قهوهای شدن بر ویژگیهای بین سطحی کانژوگه صمغ ژلان – پروتئین سویا حاصل از واکنش مایلارد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles