دوره 19، شماره 124 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 124 صفحات 326-315 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

dadrasmoghadam A, Hosseini S M, Karim M H, بدیع فرزین ح, Norouzian M. Modeling and the impact of economic shocks on food industry stock returns. FSCT 2022; 19 (124) :315-326
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58228-fa.html
دادرس مقدم امیر، حسینی سید مهدی، کریم محمد حسین، Badi Farzin Hossein، نوروزیان محمد. مدل‌سازی و تاثیر شوک‌های اقتصادی بر بازده سهام صنایع غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (124) :315-326

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58228-fa.html


1- استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان، ایران ، amdadras@gmail.com
2- استاد یار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان، ایران
3- دانشیار گروه اقتصاد منابع، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
4- دانشجوی دکترا اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان
5- دانشجوی دکترا اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان وبلوچستان(norozianali@pgs.usb.ac.ir)
چکیده:   (1482 مشاهده)
هدف این پژوهش مدل­سازی و تأثیر شوکهای اقتصادی بر بازده سهام صنایع غذایی در طی دوره زمانی1390 تا 1398 است. در این پژوهش به مدل­سازی متغیرهای کلان اقتصادی بهینه بر بازده سهام شرکت‌های غذایی با استفاده از روش تابع تقریب الگوریتم ژنتیک پرداخته شده و سپس با روش خود رگرسیون برداری پانل تکانه‌ها و شوک­های متغیرهای کلان اقتصادی موثر بر بازده سهام صنایع غذایی تجزیه و تحلیل شده است. در ابتدا با روش الگوریتم تقریب تابع ژنتیک، چهار متغیر قیمت نفت اوپک، حجم نقدینگی، قیمت زمین و شاخص قیمت سهام از میان هشت متغیر کلان اقتصادی به عنوان متغیرهای تاثیرگذار در مدل رگرسیون بهینه شناسایی شدند. قیمت نفت اوپک و قیمت زمین تاثیر منفی و معناداری بر بازده سهام شرکت­های غذایی داشته در حالی که حجم نقدینگی و شاخص قیمت سهام تاثیر مثبت و معناداری بر بازده سهام شرکت­های غذایی دارند. با توجه به توابع عکس‌العمل آنی، واکنش بازده سهام نسبت به قیمت نفت اوپک و حجم نقدینگی در ابتدا مثبت بوده است. در روش تجزیه واریانس، بیشترین سهم ناشی از شوک بازده سهام صنایع غذایی به خودش بوده و بعد از آن مربوط به حجم نقدینگی است. با توجه به تاثیر مثبت حجم نقدینگی بر بازده سهام شرکت‌های صنایع غذایی، پیشنهاد می­شود سیاستگذاران و برنامه­ریزان به منظور توسعه سرمایه­گذاری صنایع غذایی، سیاست­های را اعمال کنند تا حجم نقدینگی را به سمت شرکتهایی صنایع غذایی افزایش دهند.
متن کامل [PDF 2918 kb]   (812 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1400/10/7 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.