Journal archive for Google Scholar Robot!
Journal of food science and technology ( Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles
Volume 16, Number 86 (2019-4)
The Effect of Carrot Pomace Powder on Physicochemical,Textural and, Sensory Properties ofGluten Free Bread
اثر پودر تفاله هویج بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی نان فاقد گلوتن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation of effeciancy of luteolin on stability of olive and canola oils in different temperatures according to the mechanism of inhibitory action
ارزیابی میزان کارایی لوتئولین بر پایداری روغن های زیتون و کانولا در درجه حرارت های مختلف بر اساس مکانیسم مهارکنندگی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
An investigation of the effects of solvent and subcritical water extraction on antioxidant and antibacterial features of cinnamon extract
اثر روشهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و آنتیمیکروبی عصاره دارچین
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The effect of ultrasound assisted and super critical fluid extraction on antioxidant and antibacterial properties of cinnamon extract
اثر تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و آنتیمیکروبی عصاره دارچین
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Authentication of consumed lemon juice in Golestan province using liquid chromatography-mass spectrometry
اصالتسنجی آبلیموهای مصرفی استان گلستان با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The effect of olive leaf extract on physical and mechanical properties of zein corn edible film
بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه زئین ذرت
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
The assessment of the effect of Aloe vera gel coating containing salicylic acid and thyme extract on the shelf life of fresh pistachios during storage
ارزیابی تأثیر پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیکاسید و عصاره آویشن بر ماندگاری پسته تازه در طی نگهداری
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Effect of different levels of whey protein concentrate and some stabilizers on the physicochemical and sensory properties of frozen yogurt
اثرات سطوح مختلف کنسانتره پروتئین آب پنیر و برخی پایدارکنندهها بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و حسی ماست منجمد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Quantitative and qualitative changes in the composition of canned Fesenian fatty acids during the process
بررسی تغییرات کمی و کیفی ترکیب اسیدهای چرب کنسرو فسنجان در طی فرایند و زمان ماندگاری
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluating the physical, mechanical and morphological properties of sodium alginate nanocomposite film containing solid lipid nano-particles
بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلم نانوکامپیوزیت آلژینات سدیم حاوی نانوذرات چربی جامد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Study of heavy metal bio-accumulation in the edible muscle tissue of Common carp (Cyprinus carpio linnaeus, 1758) from the Siah Darvishan River, Guilan province, Iran
بررسی تجمع زیستی فلزات سنگین در بافت خوراکی عضله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio linnaeus, 1758) رودخانه سیاه درویشان استان گیلان
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Preparation of Antioxidant and Antimicrobial Color Pectin Film Containing Carumcopticum Essence and Beta-Carotene Pigment and Investigation its Properties
تهیه فیلم رنگی آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی پکتین حاوی اسانس زنیان و رنگدانه بتاکاروتن و بررسی ویژگیهای آن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison of the Effect of Caspian kutum trypsin (Rutilus frisii kutum) with commercial enzymes on the functional and antioxidant properties of soy protein hydrolysates
مقایسه اثر تریپسین ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با آنزیم های تجاری بر خواص عملکردی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده سویا
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigating the effect of wheat flour enrichment with Phaseolus vulgaris flour on the physical, sensory and shelf-life characteristics of sponge cake
بررسی اثر غنی سازی آرد گندم با آرد لوبیا چیتی بر ویژگیهای فیزیکی، حسی و ماندگاری کیک
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of the effects of different levels of starter, yeast and storage time on the physicochemical and microbial properties of kefir beverage through response surface methodology.
بهینهیابی اثر سطوح مختلف استارتر، مخمر و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از روش سطح پاسخ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Study on the effect of microwave pre-treatment on the quality of air-dried potato sticks using response surface methodology
بررسی اثر پیش تیمار مایکروویو بر کیفیت خلالهای خشک سیبزمینی با استفاده از روش سطح پاسخ
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Quantitative measurement of synthetic dyes in food: Increasing health and food safety
اندازهگیری کمی رنگهای مصنوعی مجاز خوراکی در موادغذایی: افزایش سلامت و ایمنی غذا
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
An investigation about the release of microencapsulated Melissa officinalis oil in the yogurt using DLLME/gas chromatography
بررسی رهایش اسانس بادرنجبویه انکپسوله شده در ماست بوسیله روش ریز استخراج مایع-مایع پخشی و کروماتوگرافی گازی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation of changes in physico-mechanical properties of walnut noughl during storage time: Studying of additives' effect
بررسی تغییرات ویژگی های فیزیکو-مکانیکی نقل گردویی طی زمان نگهداری: مطالعه نقش افزودنی ها
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison of the effect of physical and chemical treatments on decay control, qualitative characteristics and some flavonoids of Thomson-navel orange fruits in cold storage
مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی، خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Determination of the phenolic content and free radical scavenging activity of extract obtained from chevil (Ferulago angulata) leaves by microwave and maceration
تعیین مقادیر ترکیبات فنولی و فعالیت رادیکالگیرندگی عصاره استخراجشده ازبرگهای گیاه چویل (Ferulago angulata) با تکنیک مایکروویو و روش غرقابی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Optimization of low fat prebiotic yogurt processing containing inulin at different temperatures and shear stresses
بهینهسازی فرآوری ماست کمچرب پریبیوتیک حاوی اینولین تحت تاثیر دما و نیروی برشی مختلف
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Modeling the oil extraction from Niger seeds using the combinational pretreatment of Microwave- pulsed electric field with artificial neural networks
مدلسازی استخراج روغن از دان سیاه به کمک پیش تیمار ترکیبی ریزموج – میدان الکتریکی پالسی با شبکههای عصبی مصنوعی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Increasing the shelf life of millet flour by using heat-moisture and microwave treatments
افزایش انبارمانی آرد ارزن با استفاده از تیمارهای حرارتی-رطوبتی و مایکروویو
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Comparison of low energy and high energy methods in fabrication of pomegranate seed oil nanoemulsion containing mixed non-ionic surfactants
مقایسه روش کم انرژی و پرانرژی در ساخت نانوامولسیون روغن هسته انار حاوی مخلوط سورفکتانت های غیر یونی
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Application of response surface methodology in optimization of flat rice bread formulation containing sesame paste and hydroxypropyl methyl cellulose
بهکارگیری روش سطح پاسخ در بهینهسازی فرمولاسیون نان مسطح برنج، حاوی خمیر کنجد و هیدروکسیپروپیلمتیلسلولز
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Investigation and optimization of phenolic compounds extraction from sunflower seeds and comparing its antioxidant activity with synthetic antioxidants in oxidative stability of sunflower oil
بررسی و بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولی از دانه آفتابگردان آجیلی و مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی آن با آنتی-اکسیدان سنتزی در پایداری اکسیداتیو روغن آفتابگردان
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Production of fortified stirred-yogurt containing allium iranicum powder and evaluation of its shelf-life, physicochemical and sensory properties
تولید ماست همزده فراسودمند حاوی پودر ترهکوهی(Allium iranicum) و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و ماندگاریآن
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Evaluation and comparison of phytochemical and antioxidant capacity of some small fruits collected from Urmia Khan-Dareh-si region
ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتیاکسیدانی برخی ریز میوههای دارویی جمعآوری شده از منطقه خاندرسی ارومیه
|
[Abstract-FA]
|
[Abstract-EN]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
اثر ضد میکروبی عصاره کاردین (Biarum bovei) بر اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس: مطالعه در محیط in vitro و همبرگر
اثر ضد میکروبی عصاره کاردین (Biarum bovei) بر اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس: مطالعه در محیط in vitro و همبرگر
|
[Abstract-FA]
|
[PDF-FA]
|
[XML]
|
Home
|
All volumes
|
All issues
|
All articles