Aghajani A, Mortazavi S A, Tabatabai Yazdi F, Shafafi Zenozian M, Saedi Asl M R. Determination of the phenolic content and free radical scavenging activity of extract obtained from chevil (Ferulago angulata) leaves by microwave and maceration. FSCT 2019; 16 (86) :119-131
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20744-fa.html
آقاجانی عبدالرضا، مرتضوی سید علی، طباطبایی یزدی فریده، شفافی زنوزیان مسعود، سعیدی اصل محمدرضا. تعیین مقادیر ترکیبات فنولی و فعالیت رادیکالگیرندگی عصاره استخراجشده ازبرگهای گیاه چویل (Ferulago angulata) با تکنیک مایکروویو و روش غرقابی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :119-131
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20744-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران
2- استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران ، Mortazavi_S.A@yahoo.com
3- استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده: (3431 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی مقادیر ترکیبات فنولی و فعالیت رادیکالگیرندگی گیاه چویل به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شد. بدین منظور، عصارهگیری از پودر برگهای چویل با دو روش خیساندن (زمان 12 ساعت) و مایکروویو (60 ثانیه) و با کمک حلالهای اتانول و آب (با نسبتهای 0: 100؛ 25: 75؛ 50: 50 از هر دو حلال) و سنجش میزان کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره گیاه با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد 2، 2 ـ دی فنیل 1- پیکریل هیدرازین (DPPH) اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرم افزار SPPS نسخه 24 و روش آزمون آنالیز واریانس انجام گردید. نتایج نشان داد که بین عصارههای استخراج شده با دو روش و حلالهای اتانول و آب، تفاوت کاملاً معنیداری وجود داشت (p<0.01). بالاترین فلاونوئید (008/0±75/0 میلیگرم معادل روتین به گرم نمونه خشک) و بالاترین فعالیت رادیکالگیرندگی (1/0±04/1 درصد) مربوط به عصارههای استخراج شده با مایکروویو با نسبت اتانول به آب برابر با 0 : 100 درصد بود. در مقابل، بالاترین فنول کل (09/0±665/3 میلی گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک) در عصارههای استخراج شده با روش خیساندن و نسبت اتانول به آب برابر با 0 : 100 درصد به دست آمد. در هر دو روش استخراج، میزان استخراج تحت تأثیر نسبت حلالها قرار داشت و حلال آب، کارامدتر از اتانول بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1397/2/22 | پذیرش: 1397/10/17 | انتشار: 1398/1/26