Salehi-Fathabadi Z, Maghsoudlou Y, Akhavan H, Moayedi A, Khorasani S. The assessment of the effect of Aloe vera gel coating containing salicylic acid and thyme extract on the shelf life of fresh pistachios during storage. FSCT 2019; 16 (86) :297-312
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.html
صالحی فتح آبادی زرین، مقصودلو یحیی، اخوان حمیدرضا، مویدی علی، خراسانی سپیده. ارزیابی تأثیر پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیکاسید و عصاره آویشن بر ماندگاری پسته تازه در طی نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :297-312
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استاد عضو هیئت علمی ، y.maghsoudlou@gau.ac.ir
3- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی
5- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی
چکیده: (2965 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونههای دارای پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفههای رنگی و امتیاز در آزمونهای سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنیداری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئهورا با غلظت 50 درصد (a) نیز به عنوان نامطلوبترین پوششها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئهورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/8/27 | انتشار: 1398/1/26