مهام مهدی، کرمی اسبو روح اله، شجاعی علی آبادی محمد حسین. اصالتسنجی آبلیموهای مصرفی استان گلستان با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :325-334
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22385-fa.html
1- استادیار گروه شیمی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران ، mehdimaham@gmail.com
2- استادیار مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کل کشور، تهران، ایران
3- مدیر عامل آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران
چکیده: (2772 مشاهده)
آبلیموهای صنعتی ممکن است دارای افزودنیهای غیرمجاز بوده که منجر به بیماریهای مختلفی در افراد جامعه میشوند. درنتیجه، استفاده از روشهای کارا و مؤثر جهت شناسایی آبلیموهای تقلبی بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر برای اولین بار در کشور، تشخیص تقلب در آبلیموهای صنعتی در استان گلستان از طریق آنالیز اسیدهای آلی شامل اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک، اسید مالیک و همچنین تعیین نسبت بین اسیدسیتریک و اسید ایزوسیتریک با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی ارائه شده است. صحت روش ارائهشده، از طریق آنالیز نمونههای آبلیموی طبیعی تأیید شد. حد تشخیص و حد اندازهگیری کمی برای اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک و اسید مالیک به ترتیب 2 و 5، 0/02 و 0/05، 0/2 و 0/5 میلیگرم بر لیتر به دست آمد. نمونههای آبلیموی صنعتی از برندهای تجاری پرمصرف موجود در سطح عرضه انتخاب شدند و شناسایی نمونههای تقلبی از طریق مقایسه مقادیر اسیدهای آلی با مقادیر مجاز تعیینشده توسط استاندارد اروپا، انجام شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که روش پیشنهادی بسیار مؤثر و حساس در تشخیص نمونههای تقلبی آبلیمو صنعتی میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/4/3 | پذیرش: 1397/9/5 | انتشار: 1398/1/26