FAGHIH NASIRI M, Omidbaigi R, Fakhr Tabatabaie S M, Arzani K, Zare R. Comparison of the effect of physical and chemical treatments on decay control, qualitative characteristics and some flavonoids of Thomson-navel orange fruits in cold storage. FSCT 2019; 16 (86) :133-147
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19357-fa.html
فقیه نصیری مازیار، امیدبیگی رضا، فخر طباطبایی سیدمحمد، ارزانی کاظم، زارع رسول. مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی، خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :133-147
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19357-fa.html
1- مربی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران ، mznasiri@gmail.com
2- استاد، گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- استاد، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
4- استاد، مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده: (2998 مشاهده)
پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی یکی از دلایل اصلی فساد پرتقال تامسون میباشد و میتواند تبدیل به یک عامل محدود کننده در انبارمانی میوهها گردد.هدف این مطالعه بررسی تاثیر تیمارهای واکس، آب گرم، کلرید کلسیم و تیمار قارچکش تجاری تکتو60 بر پوسیدگی، از طریق القای بیوسنتز ترکیبات فلاونوئیدی و درنتیجه حفظ کیفیت پساز برداشت میوه های پرتقال تامسون ناول (سالم، زخم شده و آلوده شده با قارچ پنیسیلیوم) بود. میوه ها به مدت سه ماه در انبار سرد با دمای 5 تا 7 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حدود 75 تا 90 درصد نگهداری شد. کاهش وزن در میوههای واکس خورده کمتر از سایر تیمارها بود. میوههای زخمشده و آلودهسازی شده شانس زیادی برای بقا نداشتند، تنها تیمارهای تکتو60 و آبگرم توانستند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را بهطور معنیداری کاهش دهند. در مقابل هیچیک از تیمارها درکنترل پوسیدگی میوه های بدون زخم اختلاف نداشتند. میزان فنل کل پوست و گوشت میوه در دوره انبارداری کاهش یافت. مقدار هسپریدین پوست نیز در تیمار واکس بریتکس 1050 میکروگرم بر گرم عصاره بود. بیشترین مقدار اسکوپارون پوست و گوشت میوه بهترتیب در تیمار آب داغ (9/100 میکروگرم بر گرم عصاره) و تیمار کلسیم+زخم (71/64 میکروگرم بر گرم عصاره) بود. کاربرد تیمارهای تکتو 60 و آب گرم می تواند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را کاهش دهد. تیمارها در کنترل پوسیدگی میوههای بدون زخم تفاوتی نداشتند که این موضوع اهمیت جلوگیری از آسیب مکانیکی به میوه در مرحله قبل از برداشت و زمان جابجایی را نشان میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/8/21 | انتشار: 1398/1/26