دوره 20، شماره 143 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 143 صفحات 139-126 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi L. Impact of ultrasound pretreatment with different solvents on the antioxidant activity, phenolic and flavonoid compounds of the St. John’s wort (Hypericum perforatum L.) extract. FSCT 2023; 20 (143) :126-139
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70183-fa.html
یوسفی لیلا. تاثیر پیش تیمار اولتراسوند به همراه حلال‌های مختلف بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصاره استخراج شده از گیاه هوفاریقون (Hypericum perforatum L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :126-139

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70183-fa.html


گروه شیمی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران. ، ah_usefy@yahoo.com
چکیده:   (993 مشاهده)
در پژوهش حاضر تاثیر پیش تیمار اولتراسوند در توان 40 کیلو وات و در مدت زمان 20 دقیقه به همراه حلال‌های تک جزئی آب و اتانل و دو جزیی آب/اتانل به صورت 30% (آب):70% (اتانل) و 60% (آب):40% (اتانل)، بر بازدهی استخراج، مقدار کل ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی و همچنین میزان مهار رادیکال‌های آزاد عصاره استخراج‌شده از گیاه هوفاریقون مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه به‌منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها، از طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار استفاده شد و مقایسه میانگین­ها توسط آزمون چند دامنه­ای دانکن، در سطح احتمال α=1%  و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه  14 انجام پذیرفت. طبق نتایج، بیشترین میزان استخراج (3/18 درصد)، مقادیر کل ترکیبات فنولی (mg GAE/g dw 295/0) و فلاوونوئیدی (mg QE/g dw 105/0) و میزان مهار رادیکال‌های آزاد (21/84 درصد) در نمونه‌های پیش تیمار شده با اولتراسوند به همراه حلال دو جزیی آب / اتانل ]30% (آب):70% (اتانل)[ و کمترین میزان استخراج (21/4 درصد)، مقادیر کل ترکیبات فنولی (mg GAE/g dw 051/0) و فلاوونوئیدی (mg QE/g dw 0115/0) و همچنین میزان مهار رادیکال‌های آزاد (53/47 درصد) در حلال تک جزئی آب (100%) اندازه‌گیری شدند.
متن کامل [PDF 1074 kb]   (1092 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/4/10 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.