دوره 19، شماره 129 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 129 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arab M S, lashkari H, Niakousari M, Eskandari M H. Characterization and optimization of Gelatin-Persian gum-based edible film. FSCT 2022; 19 (129) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60569-fa.html
عرب محمد صادق، لشکری حنان، نیاکوثری مهرداد، اسکندری محمدهادی. شناسایی و بهینه سازی فیلم خوراکی بر پایه صمغ فارسی و ژلاتین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (129) :1-12

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60569-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان، سروستان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرین-دشت، زرین دشت، ایران ، hlashkari@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- گروه علوم و مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران،
چکیده:   (1083 مشاهده)
در این تحقیق فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین- صمغ فارسی تهیه و بهینه سازی آن با استفاده از نرم افزار دیزاین اکسپرت نسخه 11 و طرح مخلوط انجام شد. فیلم‌های به‌دست‌آمده تحت آزمایش‌های فیزیکوشیمیایی مختلفی از جمله pH، ماده جامد کل، توانایی دوخت حرارتی، مقاومت کششی، زاویه تماس، رنگ‌سنجی و جذب رطوبت قرار گرفتند. ابتدا مدل‌سازی پاسخ‌ها با استفاده از تحلیل رگرسیون داده‌ها انجام شد و سپس نمودارهای سه‌بعدی برای نشان دادن تأثیر ژلاتین (1-5/0)، صمغ فارسی (1-5/0) و گلیسرول (5/0-0) بر ویژگی‌های فیلم ترسیم شد. در نهایت بهینه سازی عددی بر اساس اهداف بهینه سازی انجام و نقطه بهینه با بیشترین مطلوبیت (78/0) به دست آمد. نسبت هر یک از متغیرهای مستقل در فرمول بهینه 5/0 بود. خواص مختلف فیلم بهینه از جمله pH، ماده جامد کل، قابلیت دوخت حرارتی، مقاومت کششی، زاویه تماس، جذب رطوبت و شاخص های L*، a* و b* به ترتیب 66/6، 61/95% ، N/M45/84 ، N5/64 ، ̊ 34/77، 5/4% ، 98/70، 97/0 و 66/0 به دست آمد. به طور کلی، این یافته ها پیشنهاد می کند که فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین- صمغ فارسی می تواند به عنوان بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 1352 kb]   (853 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/1/15 | پذیرش: 1401/4/11 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.