دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 313-301 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اکبری آدرگانی بهروز، شعبانی پریا. ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و عملکردی پروتئین هیدرولیز شده حاصل از کنجاله‌ی پنبه دانه توسط آنزیم آلکالاز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :301-313

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27895-fa.html


1- دانشیار مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد صنایع غذایی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
چکیده:   (2604 مشاهده)
چکیده
پپتیدهای زیست فعال از اتصال اسیدهای آمینه تشکیل شده اند و با پیوندهای کوالانسی به یکدیگر پیوند یافته اند. اگرچه برخی از این پپتیدها در فراورده های طبیعی به صورت آزاد هستند ولی تعداد زیادی از آن­ها در ساختار پروتئینی اصلی پنهان  شده­اند و از طریق فرآیندهای آنزیمی آزاد می شوند. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و عملکردی پروتئین هیدرولیز شده حاصل از کنجاله­ی پنبه دانه توسط آنزیم آلکالاز می باشد.
هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیم آلکالاز در pH ثابت 8، بازه­ی زمانی 2، 5/3 و 5 ساعت، دمای 45، 50 وCᵒ 55 و نسبت آنزیم به سوبسترای 5/0، 5/1 و 2 درصد مورد بررسی قرار گرفت. بهینه سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی توسط روش سطح پاسخ انجام شد و در شرایط بهینه برخی از ویژگی های پروتئین هیدرولیز شده شامل فعالیت آنتی­اکسیدانی پروتئین های هیدرولیز شده­ی حاصل از کنجاله پنبه­دانه، مهار رادیکال آزادDPPH ، قدرت شلاته کنندگی یون آهن، ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل و قدرت احیا کنندگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که با درجه هیدرولیز %32، شرایط بهینه هیدرولیز برای پروتئین کنجاله­ی پنبه دانه شامل زمان 5 ساعت، دمایCᵒ 55 و نسبت آنزیم به سوبسترا %7/1 بوده است. در این شرایط، مقدار مهار رادیکال آزاد %69/62، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل 1/2 میلی مول آلفا توکوفرول بر میلی لیتر، قدرت احیا کنندگی 078/0 انگستروم و قدرت شلاته­کنندگی برابر با %20/80 می باشد.پپتیدهای زیست فعال حاصل از کنجاله­ی پنبه دانه دارای خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی سلامت­بخش هستند. روش سطح پاسخ به صورت یک روش آسان، معتبر و در دسترس در بهینه­سازی پروتئین هیدرولیز شده و در جهت دستیابی به ویژگی­های مطلوب سلامت بخش مفید و مؤثر بود. از این رو استفاده از پروتئین­های هیدرولیز شده­ی پنبه دانه در برخی از فرمولاسیون­های غذایی و دارویی توصیه می شود.
 
کلید واژگان: هیدرولیز آنزیمی، پپتیدهای زیست فعال، پنبه دانه، روش سطح پاسخ، ویژگی های عملکردی
متن کامل [PDF 948 kb]   (1860 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/9/15 | پذیرش: 1397/9/15 | انتشار: 1397/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.