Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 13, Number 52 (2016-4)


بررسی مقایسه‌ای استخراج عصاره فلفل قرمز به روش‌های امواج فراصوت و حرارتی و تأثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن زیتون بکر
بررسی مقایسه‌ای استخراج عصاره فلفل قرمز به روش‌های امواج فراصوت و حرارتی و تأثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن زیتون بکر
| [Abstract-FA] | [PDF-FA] | [XML] |

Prediction of some thermal, physical and mechanical properties of terebinth fruit after semi-industrial continuous drying using artificial neural networks
پیش‌بینی برخی خصوصیات حرارتی، فیزیکی و مکانیکی میوه بنه پس از خشک‌کردن با خشک‌کن پیوسته نیمه‌صنعتی به کمک شبکه‌های عصبی مصنوعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of consumer attitudes toward organic agriculture Study: Alborz Province
بررسی نگرش مصرف‌کنندگان نسبت به کشاورزی ارگانیک (موردمطالعه: استان البرز)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of extraction of Mespilus germanica by mixture design and investigation of its effect on Infectious Microorganisms “in vitro”
بهینه سازی استخراج عصاره ازگیل با استفاده از روش مخلوط و اثر آن بر تعدادی از باکتری های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of ultrafiltration process on quality characteristics of sour orange juice
بررسی تأثیر فرآیند غشایی اولترافیلتراسیون بر خصوصیات کیفی آب نارنج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Utilization melon water as a new glaze for improvement the technical and organoleptic properties of Baguette
استفاده از آب خربزه به‏عنوان یک رومال جدید جهت بهبود خصوصیات تکنولوژیکی و حسی نان باگت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of Plantago gum and fungal α-amylase enzyme on Physicochemical and organoleptic properties of doughnut
کاربرد صمغ اسفرزه و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی دونات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of the addition of Gellan, Tragacanth and High-Methoxyl Pectin on the Stabilization of Doogh
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای ژلان،کتیرا و پکتین با متوکسیل بالا در پایدارسازی دوغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Sea cucumber (Stichopus horrens) body wall collagen of Chabahar bay and its gelatin properties
ارزیابی کلاژن دیواره بدن خیار دریایی گونه horrens Stichopus خلیج چابهار و ژلاتین حاصل از آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of slaughter methods on quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storage at 4 ºC
تاثیر روش های کشتار بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of initial preparation (full, empty stomach and fillets) on quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at temperatures -18 C˚
تأثیر روشهای مختلف آماده سازی اولیه (کامل، شکم خالی و فیله شده) بر کیفیت و مدت ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای˚C18-
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of efficiency and extraction of color and natural compounds from red beet by maceration and ultrasonic extraction methods
بررسی و مقایسه میزان بازدهی و استخراج ترکیبات رنگی و طبیعی چغندر قرمز با استفاده از روش‌های عصاره‌گیری خیساندن و فراصوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of fruit harvest time on antioxidant compounds of oil in some olive (Olea europaea L.) cultivars at Roodbar region
تاثیر زمان برداشت میوه روی میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدانی روغن برخی از ارقام زیتون (Olea europaea L.) در منطقه رودبار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Oil Content, Fatty Acids Profile and Phytosterols of Milk Thistle (Silybum marianum L.) Oil in Several Different Ecotypes in North -West of Iran
اندازه‌گیری مقدار روغن، پروفیل اسیدهای چرب و فیتواسترول‌های چند اکوتیپ مختلف دانه روغنی ماریتیغال در شمال غرب کشور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of irradiated Gum Tragacanth on the stability of oil in water emulsion
بررسی تأثیر پرتو دهی صمغ کتیرا بر توانایی این صمغ در پایدارسازی امولسیون روغن در آب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of chemical composition and antibacterial activities of Echinophora cinerea Boiss and Stachys lavandulifolia Vahl essential oils in vitro
ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاهان خوشاریزه Echinophora cinerea Boiss و چای کوهی Stachys lavandulifolia Vahl در شرایط آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles