دوره 13، شماره 52 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 52 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Attaran Fariman G, Taheri A, Barzekar N. Sea cucumber (Stichopus horrens) body wall collagen of Chabahar bay and its gelatin properties. FSCT 2016; 13 (52) :79-89
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7999-fa.html
عطاران فریمان گیلان، طاهری علی، برزکار نورا. ارزیابی کلاژن دیواره بدن خیار دریایی گونه horrens Stichopus خلیج چابهار و ژلاتین حاصل از آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (52) :79-89

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7999-fa.html


1- استادیار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار, دانشکده علوم دریایی,گروه زیست دریا
2- استادیار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار, دانشکده علوم دریایی ,گروه شیلات و فراوری آبزیان
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ،دانشکده علوم دریایی،گروه زیست دریا
چکیده:   (6530 مشاهده)
چکیده ترکیبات طبیعی و زیست فعال موجود در جانوران دریایی می­تواند به عنوان یک منبع ترکیبات کاربردی برای سلامتی باشد. در این تحقیق کلاژن از دیواره بدن خیار­دریایی گونه S.horrens جمع آوری شده از خلیج چابهار به روش محلول در اسید استخراج شد و ترکیبات اسید آمینه آن مورد بررسی قرار گرفت، همچنین ژلاتین حاصله از کلاژن دیواره بدن استخراج گردید و ویژگی­های عملکردی آن بررسی شد. کلاژن خالص سازی شده با استفاده از آزمون الکتروفورز با پلی آکریلامید در حضور دودسیل سولفات شناسایی شد و نوع آن تعیین گردید. نتایج نشان داد که کلاژن استخراجی از دیواره بدن این گونه از خیار دریایی دارای یک زنجیره α1 با وزن مولکولی 125 کیلو دالتون و یک باند سنگین بتا با وزن مولکولی 250 کیلو دالتون بوده و کلاژن نوع І می باشد. کلاژن دارای محتوای بالایی از ایمینواسیدها بود و غالب ترین اسید آمینه در کلاژن دیواره بدن خیار دریایی گلایسین بود. ژلاتین نیز طبق روش آبکافت اسیدی استخراج شد. ژلاتین دارای نقطه ذوب ᵒC30 و نقطه تشکیل ژل ᵒC  5 بود. ویسکوزیته ژلاتین استحصالیcp  065/ 2 بود و  از ویسکوزیته گونه­های ماهی و پستانداران پایین­تر بود.
متن کامل [PDF 184 kb]   (3320 دریافت)    

دریافت: 1394/2/14 | پذیرش: 1394/6/14 | انتشار: 1395/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.