Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 97 (2020-2)


The influence of acorn flour on physico-chemical and sensory properties of gluten free biscuits
تاثیر آرد بلوط بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکوئیت فاقد گلوتن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of soaking and cooking in the presence of chelating agents (potassium tartrate and citrate) on cadmium reduction of some imported rice varieties
اثر خیساندن و پخت در حضورعوامل چنگالی‌کننده (سیترات و تارتارات پتاسیم) بر کاهش کادمیوم برخی ارقام برنج وارداتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of different drying methods on chemical composition and antioxidant properties of methanolic extract of olive leaf
تاثیر روش‌های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگیهای ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of different levels of Persian gum (Zedu) on texture, microstructure and sensory properties of saffron cup cake
بررسی سطوح متفاوت صمغ فارسی (زدو) بر بافت، ریزساختار و ویژگی‌های حسی کیک روغنی زعفرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of non-enzymatic browning characteristics of Sardasht black grape juice concentrate using Response Surface Methodology
بررسی شاخص های قهوه ای شدن غیرآنزیمی درکنسانتره انگور سیاه سردشت با روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial and antioxidant effects of Polypropylene films containing Myrtle and Rosemary extract on mayonnaise packaging
اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of physicochemical and sensory properties of barley biscuits containing date liquid sugar
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت فراسودمند حاوی جو و قند مایع خرما
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Gamma-aminobutyric acid Synthesis by Lactococcus lactis strain Nz1330 in Dairy sludge medium with Monosodium glutamate
تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of the antimicrobial activity of Mentha pulegium essential oil on some foodborne pathogens and its interaction with gentamicin and chloramphenicol in vitro
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژن‌های غذایی و برهمکنش آن با آنتی‌بیوتیک‌های جنتامایسین و کلرامفنیکل در شرایط محیط کشت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Free Fatty Acids Profiles and Stability of beneficial Doogh Produced Using Microbial Transglutaminase and Lipase Enzyme
بررسی پروفایل اسیدهای چرب آزاد و پایداری دوغ فرا سودمند تولید شده با استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی و لیپاز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Date sap and glucose syrup as replacement of sucrose on qualitative properties of muffin cake
تاثیر جایگزینی شیره خرما و شربت گلوکز به جای ساکارز بر خواص کیفی کیک مافین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction of pentosans from wheat bran by conventional and combined methods
استخراج پنتوزان‌ها از سبوس گندم با استفاده از روش‌های متداول و ترکیبی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antibacterial activity of hydroalcoholic extract of Cardin leaf on Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis and Pseudomonas aeruginosa
فعالیت ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی برگ کاردین بر لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The formulation of low-fat cupcake by using Plantago major L. gum
فرمولاسیون کیک فنجانی کم چرب با استفاده از صمغ دانه بارهنگ (ذنب الفار)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of non- dairy dessert formulations based on pumpkin by Mixture Design
بهینه سازی فرمولاسیون دسر غیرلبنی بر پایه کدو حلوایی با استفاده از طرح مخلوط
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles