1- کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی صبا، ایران.
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران. ، mohtarami.f@gmail.com
3- کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی صبا، ایران.
چکیده: (4265 مشاهده)
درخت بلوط در بسیاری از مناطق ایران به وفور یافت میشود و معمولا میوه آن به هدر میرود و یا به مصرف دام میرسد. با توجه به ویژگیهای سلامتزایی میوه بلوط، هدف از این پژوهش بررسی اثر آرد بلوط (جایگزین شده در سطوح 30-0% با آرد برنج، آرد و نشاسته ذرت) در قالب طرح آمیخته بر روی ویژگی های شیمیایی، تغذیهای، بافتی و حسی بیسکوئیت فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی میباشد. نتایج حاصل نشان داد که میزان رطوبت، خاکستر، فیبر خام، کربوهیدرات، ظرفیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنل کل نمونههای حاوی آرد بلوط در مقایسه با نمونه شاهد افزایش قابل توجهی داشت. با افزایش آرد بلوط میزان کالری نمونههای بیسکویت فاقد گلوتن کاهش یافت. سفتی و انرژی نفوذ بیسکویتها با افزایش میزان جایگزینی آرد بلوط در فرمولاسیون افزایش یافت. با توجه به نتایج ارزیابی حسی، افزایش میزان آرد بلوط تا 20% مورد قبول بود ولی در سطوح بالای مصرفی، پذیرش کلی نمونههای بیسکوئیت کاهش یافت. نتایج حاصله نشان داد که کاربرد آرد بلوط برای غنی سازی و افزایش ارزش تغذیهای محصولات پختی فاقد گلوتن میتواند مفید باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1397/2/19 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1398/12/10