mousapour balegh S, Yassini Ardakani S A. Antimicrobial and antioxidant effects of Polypropylene films containing Myrtle and Rosemary extract on mayonnaise packaging. FSCT 2020; 16 (97) :113-126
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35911-fa.html
موسی پوربالغ ثناء، یاسینی اردکانی سید علی. اثر ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلم های پلی پروپیلن پوشانده شده با عصاره های گیاهی مورد و رزماری در بسته بندی سس مایونز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (97) :113-126
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35911-fa.html
1- اری ، sana_mousapour@yahoo.com
2- دانشیار و هیئتعلمی گروه صنایع غذایی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
چکیده: (3689 مشاهده)
در میان انواع فناوریهای بستهبندی فعال موجود، بستهبندی ضد میکروبی زمینهای است که بهتازگی روی آن تحقیقات بیشتری متمرکز شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضد میکروبی و ضد اکسایشی فیلمهای پلیپروپیلن پوشانده شده با عصاره مورد و رزماری بر سس مایونز انجام گرفت. عصاره گیاهان مورد و رزماری به در سطوح 0، 1/0، 15/0 و 2/0 درصد در پوشش دهی سطح فیلمهای پلیپروپیلن به کار رفت. خواص شیمیایی سس مایونز (pH، اسیدیته، عدد پراکسید)، خواص ضد میکروبی علیه باکتریهای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس بهتنهایی و در حضور سس مایونز، خواص حسی (بو، مزه، رنگ، پذیرش کلی) در مدت 21 روز با فواصل زمانی 7 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی شد. با گذشت زمان نرخ تغییرات pH کاهش و اسیدیته افزایشی بود و در مدت 21 روز در همه تیمارها تغییرات pH (کمتر از 1/4) و اسیدیته (72/0 – 69/0 درصد) در محدوده استاندارد قرار داشت. عدد پراکسید سس مایونز نگهداری شده در فیلمهای پلیپروپیلن نسبت به تیمار شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت. فیلمهای پلیپروپیلن حاوی عصاره رزماری دارای خاصیت ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره مورد بودند. بار میکروبی تیمار شاهد با گذشت زمان افزایش و اما بار میکروبی سس مایونز در حضور فیلمهای پلیپروپیلن حاوی عصاره مورد و رزماری کاهش یافت (05/0>p). عصاره مورد و رزماری با بهبود بو و مزه موجب افزایش مقبولیت کلی سس مایونز نسبت به تیمار شاهد گردید. بهترین تیمار در افزایش ماندگاری سس مایونز پوشش دهی فیلمهای پلیپروپیلن با غلظت 15/0 درصد عصاره رزماری شناخته شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/6/3 | پذیرش: 1398/11/12 | انتشار: 1398/12/10