دوره 16، شماره 97 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 97 صفحات 87-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tanavar H, Barzegar H, Alizadeh behbahani B, Mehrnia M A. Evaluation of the antimicrobial activity of Mentha pulegium essential oil on some foodborne pathogens and its interaction with gentamicin and chloramphenicol in vitro. FSCT 2020; 16 (97) :77-87
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38124-fa.html
تناور هادی، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز، مهرنیا محمدامین. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژن‌های غذایی و برهمکنش آن با آنتی‌بیوتیک‌های جنتامایسین و کلرامفنیکل در شرایط محیط کشت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (97) :77-87

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38124-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (3757 مشاهده)

در طب سنتی از گیاه پونه جهت درمان سینوزیت، ناراحتی­های دستگاه گوارش، اختلالات سیستم تنفسی و رفع مسمومیت­های غذایی استفاده می­شود. در این پژوهش فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژن­های غذایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی برهمکنش اسانس پونه با آنتی­بیوتیک­ جنتامایسین و کلرامفنیکل از غلظت­های تحت مهاری استفاده شد. نتایج نشان داد که اسانس پونه توانایی مهار رشد میکروارگانیسم­های پاتوژن را بر سطح محیط کشت داشت. قطر هاله عدم رشد (هاله بازدارندگی) به روش انتشار در آگار با استفاده از دیسک برای باکتری­های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 50/16، 60/14، 10، 14 و 10 میلی­متر بود. میانگین قطر هاله بازدارندگی به روش انتشار در آگار با استفاده از چاهک برای باکتری­های لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 40/14، 16، 12، 30/14 و 10/10 میلی­متر بود. نتایج نشان داد که در حالت ترکیب اسانس پونه با آنتی­بیوتیک جنتامایسین برای تمامی باکتری­ها حالت سینرژیستی مشاهده شد. در حالت ترکیبی اسانس پونه با آنتی­بیوتیک کلرامفنیکل برای باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا حالت سینرژیستی مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس پونه برای تمامی باکتری­های 25/6 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده می­توان از اسانس پونه جهت کنترل رشد میکروارگانیسم­های بیماری­زا در مواد غذایی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 584 kb]   (1025 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1398/8/17 | پذیرش: 1398/11/6 | انتشار: 1398/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.