جستجو در:
در طب سنتی از گیاه پونه جهت درمان سینوزیت، ناراحتیهای دستگاه گوارش، اختلالات سیستم تنفسی و رفع مسمومیتهای غذایی استفاده میشود. در این پژوهش فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژنهای غذایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی برهمکنش اسانس پونه با آنتیبیوتیک جنتامایسین و کلرامفنیکل از غلظتهای تحت مهاری استفاده شد. نتایج نشان داد که اسانس پونه توانایی مهار رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن را بر سطح محیط کشت داشت. قطر هاله عدم رشد (هاله بازدارندگی) به روش انتشار در آگار با استفاده از دیسک برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 50/16، 60/14، 10، 14 و 10 میلیمتر بود. میانگین قطر هاله بازدارندگی به روش انتشار در آگار با استفاده از چاهک برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 40/14، 16، 12، 30/14 و 10/10 میلیمتر بود. نتایج نشان داد که در حالت ترکیب اسانس پونه با آنتیبیوتیک جنتامایسین برای تمامی باکتریها حالت سینرژیستی مشاهده شد. در حالت ترکیبی اسانس پونه با آنتیبیوتیک کلرامفنیکل برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا حالت سینرژیستی مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس پونه برای تمامی باکتریهای 25/6 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده میتوان از اسانس پونه جهت کنترل رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا در مواد غذایی استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |