1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، barzegarha@yahoo.com
چکیده: (3388 مشاهده)
مصرف برگ زیتون، از یک سو به علت پتانسیل ضداکسایشی و از سوی دیگر به علت کاربرد در داروسازی و طب مورد توجه واقع شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن سنتی، شامل آون با دماهای 60 و 105 درجه سانتیگراد، سایه، مایکروویو با توانهای 400 و 700 وات، بر ویژگیهای عصاره متانولی برگ زیتون، بود. فعالیت ضداکسایشی عصاره برگ زیتون با آزمونهای سنجش قدرت مهارکنندگی رادیکالDPPH ، آزمون رادیکال کاتیون ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن(FRAP) انجام شد و مقدار کل ترکیبات فنولی و فلاونوئید موجود در عصارههای برگ زیتون با روشهای فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. ترکیبات برگ زیتون شامل رطوبت(17/55 %)، خاکستر(12/6 %)، چربی(18/3 %)، پروتئین(21/8 %)، کربوهیدرات نامحلول(74/18 %)، و کربوهیدرات کل(32/27 %) بود. نتایج نشان داد که اثر روشهای مختلف خشک کردن بر ویژگیهای ضداکسایش و استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در برگ زیتون اثر معنیداری (p≤0.05) دارند و با افزایش غلظت عصارههای مختلف، فعالیت ضد رادیکالی آنها افزایش یافت. مهار رادیکالهای آزاد برگ زیتون وابسته به غلظت هر کدام بود و بهترین روش خشک کردن، مربوط به خشک کردن توسط مایکروویو با توان 400 وات، و ضعیفترین روش خشک کردن، مربوط به خشک کردن توسط آون 60 درجه سانتیگراد به دست آمد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی دریافت: 1398/2/27 | پذیرش: 1398/8/1 | انتشار: 1398/12/10