دوره 16، شماره 97 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 97 صفحات 159-149 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghjoo L, Barzegar H, Jooyandeh H. The effect of different drying methods on chemical composition and antioxidant properties of methanolic extract of olive leaf. FSCT. 2020; 16 (97) :149-159
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33048-fa.html
حق جو لیلا، برزگر حسن، جوینده حسین. تاثیر روش‌های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگیهای ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (97) :159-149

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33048-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، barzegarha@yahoo.com
چکیده:   (1973 مشاهده)
مصرف برگ زیتون، از یک سو به علت پتانسیل ضداکسایشی و از سوی دیگر به علت کاربرد در داروسازی و طب مورد توجه واقع شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر روش‌های مختلف خشک کردن سنتی، شامل آون با دماهای 60  و 105 درجه سانتی‌گراد، سایه، مایکروویو با توان‌های 400 و 700 وات، بر ویژگی­های عصاره متانولی برگ زیتون، بود. فعالیت ضداکسایشی عصاره برگ زیتون با آزمون‌های سنجش قدرت مهارکنندگی رادیکالDPPH ، آزمون رادیکال کاتیون ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن(FRAP) انجام شد و مقدار کل ترکیبات فنولی و فلاونوئید موجود در عصاره‌های برگ زیتون با روش­های  فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. ترکیبات برگ زیتون شامل رطوبت(17/55 %)، خاکستر(12/6 %)، چربی(18/3 %)، پروتئین(21/8 %)، کربوهیدرات نامحلول(74/18 %)، و کربوهیدرات کل(32/27 %) بود. نتایج نشان داد که اثر روش‌های مختلف خشک کردن بر ویژگی­های ضداکسایش و استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در برگ زیتون اثر معنی­داری (p≤0.05) دارند و با افزایش غلظت عصاره‌های مختلف، فعالیت ضد رادیکالی آن‌ها افزایش یافت. مهار رادیکال‌های آزاد برگ زیتون وابسته به غلظت هر کدام بود و بهترین روش خشک کردن، مربوط به خشک کردن توسط مایکروویو با توان 400 وات، و ضعیف‌ترین روش خشک کردن، مربوط به خشک کردن توسط آون 60 درجه سانتی‌گراد به دست آمد.
متن کامل [PDF 507 kb]   (424 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1398/2/27 | پذیرش: 1398/8/1 | انتشار: 1398/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.