مطالعه سمیت تحت مزمن روغن کاملینا و تاثیر آن بر فاکتورهای بیوشیمیایی و پارامترهای خون شناسی

نویسندگان
1 دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 دانشیار، پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران.
3 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
4 گروه پژوهشی سم شناسی غذایی، پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران.
چکیده
روغن کاملینا حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیبات فنولی است که این ترکیبات بر میزان فاکتورهای خونی نظیر چربی خون تاثیر دارند. وجود این ترکیبات باعث کاهش رسوب چربی در رگ ها و کاهش جهش زایی و سرطان زایی عواملی مانند بنزوپیرن می شود. هدف از این پژوهش ارزیابی ایمنی و تاثیر روغن کاملینا به عنوان روغن خوراکی در رشد، بافت و فاکتورهای خونی رت­های نژاد ویستار به منظور امکان بررسی استفاده آن در تغذیه انسان است. در طی این دوره (۹۰ روز) تعداد ۴۰ سر موش ویستار نر در ۴ گروه تحت تجویز روغن کاملینا با دوزهای ۱/۰، ۱ و ۱۰ میلی­لیتر به صورت روزانه در مقایسه با گروه کنترل، در پارامترهای خونی و بیوشیمیایی نظیر فاکتورهای چربی خون، آنزیم ALT، AST، ALP و گلبول های سفید و قرمز خون مورد ارزیابی قرار گرفت. در فاکتورهای ALT ، Cr، LDL، میزان کلسترول کل،WBC، PDW وRBC تفاوت معنی داری بین گروه ها و گروه کنترل مشاهده نشد. اما کاهش میزان اوره، TG، AST ،RDW، MCHCدر گروه های مختلف در مقایسه با گروه کنترل اتفاق افتاد و این میزان کاهش با تفاوت معنی داری همراه بود. میزان گلوکز خون در دو گروه با جیره غذایی1و10 میلی لیتر تفاوت معنی دار مشاهده گردید. همچنین مواجهه این روغن با دوزهای مورد مطالعه هیچگونه عوارض پاتولوژیک و بالینی در حیوانات مورد مطالعه در مقایسه با حیوانات گروه کنترل در مدت زمان سه ماهه ایجاد نکرد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد روغن کاملینا با توجه به مقدار بالای اسیدچرب غیراشباع (اسید لینولنیک و اسید لینولئیک)، توکوفرول و سایر آنتی اکسیدان­ها می تواند در افزایش ایمنی سطح سلولی بدن و سلامتی انسان موثر باشد.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله English

Study of subchronic toxicity of camelina oil and its effect on biochemical factors and hematological parameters

نویسندگان English

melika zandi 1
zahra piravi vanak 2
Rezvan mousavi nadushan 3
Ehsan zayerzadeh 4
1 islamic azad university, north tehran branch
2 Member of the academic board of Food and Agriculture Research Institute, Standard Research Institute, Tehran, Department of Food Industry.
3 Faculty member of Islamic Azad University, North Tehran Branch, Department of Fisheries.
4 Member of the academic faculty of Food and Agriculture Research Institute, Tehran, Department of Toxicology.
چکیده English

Camelina oil contains large amounts of unsaturated fatty acids and phenolic compounds, which affect the amount of blood factors such as blood lipids. The presence of these compounds reduces the deposition of fat in the veins and reduces the mutagenicity and carcinogenicity of factors such as benzopyrene. The aim of this research is to evaluate the safety and effect of camellia oil as an edible oil on the growth, tissue and blood factors of Wistar rats in order to investigate its use in human nutrition. During this period (90 days), 40 male Wistar rats in 4 groups were administered Camelina oil with doses of 0.1, 1 and 10 ml daily compared to the control group, in blood and biochemical parameters such as lipid factors. Blood, ALT, AST, ALP and white and red blood cells were evaluated. In ALT, Cr, LDL, total cholesterol, WBC, PDW and RBC factors, no significant difference was observed between the groups and the control group. But the reduction of urea, TG, AST, RDW, MCHC occurred in different groups compared to the control group, and this reduction was associated with a significant difference. A significant difference was observed in blood glucose level in two groups with 1 and 10 ml diet. Also, the exposure of this oil to the studied doses did not cause any pathological and clinical effects in the studied animals compared to the control group animals in a period of three months. Also, the results of this study showed that due to the high amount of unsaturated fatty acids (linolenic acid and linoleic acid), tocopherol and other antioxidants, camellia oil can be effective in increasing the immunity of the cellular level of the body and human health.

کلیدواژه‌ها English

Camelina oil
Unsaturated fatty acids
Blood factors
[1] Kahrizi, D., Kazemitabar, S. K., Ghazi, S., Karimi, N., Feizi, M., Rostami-Ahmadvadi, H., Soorni, J., Falah, F., Raziei, Z., Bakhsham, M., & Rahimi, T. 2017. A review on biotechnological research on Camelina sativa oilseed crop in 2nd international and 10th national biotechnology congress of Islamic Republic of Iran August, 29-31.
[2] Mierina, I., Adere, L., Krasuaska, K., Zoltnere, E., Skrastina, D.Z., & Jure, M. 2017. Antioxidant properties of camelina sativa oil and press-cakes. Proceedings of the Latvian academy of sciences. Section B, 6 (71), 515–521.
[3] McVay, K.A. 2008. Camelina production in Montana, MT200701AG Revised 3/2008.
[4] Liao, Z., Yin, D., Wang, W., Zeng, G., Liu, D., Chen, H., Huang, Q., & He, M. 2009. Cardioprotective effect of sasanquasaponin preconditioning via bradykinin-NO pathway in isolated rat heart. Phytother Res, 23, 1146–1153.
[5]Krauss, R.M., & Kris-Etherton, P.M 2020. Public health guidelines should recommend reducing saturated fat consumption as much as possible: Debate Consensus. Am Journal Clin Nutr,112, 25–26.
[6] Shibamoto, T., & Bjeldanes, L.F. 2009. Introduction to food toxicology. Academic press.
[7] Cirillo, T., Montuori, P., Mainardi, P., Russo, I., Triassi, M., & Amodio-Cocchieri, R. 2006. Multipathway polycyclic aromatic hydrocarbon and pyrene exposure among children living in Campania (Italy). Journal of Environmental Science and Health Part A, 41(10), 2089-2107.
[8] Nichols, P. D., Glencross, B., Petrie, J. R., & Singh, S. P. 2014. Readily available sources of long-chain omega-3 oils: is farmed Australian seafood a better source of the good oil than wild-caught seafood. Journal Nutrients, 6, 1063–1079.
[9] Sprague, M., Dick, J. R. & Tocher, D. R. 2016. Impact of sustainable feeds on omega-3 long-chain fatty acid levels in farmed Atlantic salmon, 1- 21.
[10]Ahmed, H.O.A., Wanga, A., Mariod, A., & Hammoda,T.A. A. 2020. Camellia oil saponins: Solid phase extraction and its effect on mice blood and organs. Grasas Y Aceites,71 (2), 1700-3495.
[11] Liao, J.W., Yeh, J.Y., Lin, Y.C., Wei, M.M., & Chung., Y.C. 2009. Mutagenicity and safety evaluation of water extract of fermented toona sinensis roemor leaves. Jounarl Food Sci,74(1), 7–13.
[12] Visioli, F., Franco, M., Toledo, E., Luchsinger, J., Willett,W.C., Hu, F.B., & Martinez-Gonzalez, M.A. 2018. Olive oil and prevention of chronic diseases: Summary of an International conference. Nutr. Metab. Cardiovasc, 28, 649–656.
[13] Chung.Y.S., Choi.J.R., & Lee.S. 2019. Oral Administration of Camelina Oil Effects on Body Weight and Serum Lipid of Mice. KSBB Journal, 34(1), 10-14.
[14] Deng, Q., Huang, F., Huang, Q., Xu, J., & Liu, C. 2011. Lipid-lowering evaluation of cold-pressed Camelina sativa oil. Journal of Food, Agriculture & Environment, 9(4), 157-162.
[15] Oram, J.F. & Bornfeldt, K.E. 2004. Direct effects of long-chain non-esterified fatty acids on vascular cells and their relevance to macrovascular complications of diabetes. Front Biosci, 9, 1240– 53.
[16] Samuel Ofori-Mensah, S., Yıldız., M., Vahap Eldem, V., Çigdem urku, C., & Kaplan, C. 2022. Effect of dietary inclusion of camelina or chia oil on fatty acid digestibility, histology, blood biochemistry and molecular biomarkers in juvenile gilthead sea bream (Sparus aurata, L.). Turkish Journal of Fisheries & Aquatic Sciences, 22(11), 1-15.
[17] Giordano, E., & Visioli, F. 2014. Long-chain omega 3 fatty acids: Molecular bases of potential antioxidant actions. Prostaglandins Leukot. Essent. Fatty Acids . 90, 1–4.
[18] Heshmati, J., Morvaridzadeh, M., Maroufizadeh, S., Akbari, A., Yavari,M., Amirinejad, A., Maleki-Hajiagha, A., & Sepidarkish, M. 2019.Omega-3 fatty acids supplementation and oxidative stress parameters: A systematic review and meta-analysis of clinical trials. Pharmacol Res, 149, 104-462.
[19]Innes, J.K., & Calder, P.C.2020. Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for. Int Journal Mol Sci, 21, 13-62.
[20] Moza_arian, D., & Rimm, E.B. 2006. Fish intake, contaminants, and human health: Evaluating the risks and the benefits, 296, 1885–1899.
[21]Visioli, F., & Hagen, T.M. 2007. Nutritional strategies for healthy cardiovascular aging: Focus on micronutrients. Pharmacol Res, 55, 199–206.
[22] Karvonen, H.M., Aro,A., Niina,S., Tapola, S., Salminen,I., Matti, I., Uusitupa,J., & Sarkkinen,E.S. 2002. Effect of Alpha -Linolenic Acid–Rich Camelina sativa Oil on Serum Fatty Acid Composition and Serum Lipids in Hypercholesterolemic Subjects. Metabolism, 51(10),1253-1260.