Alizadeh behbahani B, Hojjati M, Goodarzi ShamsAbadi B. Investigation of the probiotic, antimicrobial, and safety characteristics of the strain Levilactobacillus brevis KKP 3945 isolated from local yogurt. FSCT 2025; 21 (157) :82-99
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73820-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، حجتی محمد، گودرزی شمس آبادی بهاره. بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945 جداسازی شده از ماست محلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :82-99
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73820-fa.html
1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- 2. استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- 3. دانشجوی دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده: (87 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی پتانسیل پروبیوتیکی سویه Levilactobacillus brevis KKP 3945 جدا شده از ماست محلی انجام شد. ابتدا سویه، از نظر ویژگیهای پروبیوتیکی از قبیل مقاومت به اسید ( pH2 ،3 و 4)، هیدروفوبیسیتی، مقاومت به صفرا (3/0، 5/0و7/0)، فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH و (ABTS و جذب کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن آگارو چاهک آگار) سویه در مقابل 6 پاتوژن شاخص غذایی (Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis، monocytogenes Listeria، Salmonella typhimuriumوShigella dysenteriae ) بررسی شد. توانایی تولید آمین بیوژنیک، عدم فعالیت همولیتیک و DNase نیز ارزیابی شد. بر اساس نتایج، این سویه توانایی مقاومت در برابر نمک صفراوی تا غلظت 5/0% را داشت. با کاهش pH از4 به 2، کاهش قابل توجهی در تعداد سلولهای زنده مشاهده شد و از 30/9 به 78/8 Log CFU/mL کاهش یافت. علاوه بر این، تعداد سلولهای زنده سویه در pH4 با افزایش زمان از صفر به 3 ساعت از30/9 به 25/8 Log CFU/mL کاهش یافت. بیشترین اثر بازدارندگی سویه در مهار باکتری S. aureus و کمترین بازدارندگی بر E. coli مشاهده شد. پاسخ بهدست آمده از فعالیت همولیتیکی و DNase منفی بوده و میزان توانایی سویه در کاهش میزان کلسترول 6/0 ± 44/44 بهدست آمد. میزان درصد مهار رادیکالهای آزاد در روش DPPH و ABTS به ترتیب،3/48 و50/50 بود. Lev. brevis KKP 3945 نسبت به آنتیبیوتیکهای نیتروفورازون، نالیدیکسیک، پنیسیلین و سیپروفلوکساسین حساس بود. نتایج نشان داد Lev. brevis KKP 3945 ویژگیهای پروبیوتیکی قابل قبولی داشت و میتوان از آن بهعنوان یک باکتری پروبیوتیک در محصولات غذایی بهره برد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1402/11/23 | پذیرش: 1403/2/3 | انتشار: 1403/12/1