Abbasi Ghaznaq M, Rezazadeh Bari M, Alizadeh Khaledabad M, Amiri S. Encapsulation of Lactobacillus acidophilus PTCC 1643 with composite wall of xanthan gum, soy protein isolate and fructooligosaccharide: investigation microcapsule characteristics. FSCT 2023; 19 (133) :297-308
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66938-fa.html
عباسی گزنق مریم، رضازادباری محمود، علیزاده خالدآباد محمد، امیری صابر. درون پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با دیواره کامپوزیتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید: بررسی ویژگیهای میکروکپسول ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :297-308
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66938-fa.html
1- دانشجوی دکترای تخصصی زیست فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، sa.amiri@urmia.ac.ir
چکیده: (788 مشاهده)
درون پوشانی روشی موثر برای افزایش زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک میباشد. هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون بهینه برای میکروکپسولاسیون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با ایزوله پروتئین سویا، صمغ زانتان و فروکتوالیگوساکارید به عنوان مواد دیواره با روش خشک کردن انجمادی میباشد. بدین منظور 19 تیمار با طرح Combine توسط نرم افزار Design expert تهیه شدند. آزمونهای کارایی درون پوشانی، اندازه ذرات، پتانسیل زتا، و زنده مانی پروبیوتیک، FTIR و SEM بر روی نمونهها انجام شد. نمونه بهینه بر اساس کمترین پتانسیل زتا و اندازه ذرات انتخاب گردید و ویژگیهای میکروکپسول، با آزمونهای فوقالذکر تعیین گردید. نتایج نشان داد زنده مانی پروبیوتیک با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا و صمغ زانتان به ترتیب افزایش و کاهش یافت. اندازه ذرات نمونهها نیز با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا افزایش یافت. به طور کلی با توجه به اثر محافظتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید بر پروبیوتیکها میتوان نتیجه گرفت که این ترکیبات به عنوان دیواره برای درون پوشانی میتوانند برای غنی سازی محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1401/11/1 | پذیرش: 1401/12/15 | انتشار: 1401/12/10