دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 153-141 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghajani N, Daraei Garmakhany A, Sari A A, nourozi M A. Response surface Optimizing of the mint leaves weight loss, phenolic compounds and antioxidant properties variation during the infrared drying process. FSCT 2023; 19 (133) :141-153
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66077-fa.html
Aghajani Narjes، دارایی گرمه خانی امیر، ساری عباسعلی، نوروزی محمد امین. بهینه سازی تغییرات افت وزن، ترکیبات فنولی و ویژگی‌های آنتی اکسیدانی برگ نعناع طی فرآیند خشک کردن فرو سرخ با روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :141-153

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66077-fa.html


1- عضو هیئت علمی ، n.aghajani3862@gmail.com
2- عضو هیئت علمی
3- دانش آموخته کارشناسی، دانشکده فنی و منایع طبیعی تویسرکان، همدان، ایران
چکیده:   (1271 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر دما و زمان خشک کردن فرو سرخ بر میزان افت وزن، ترکیبات فنولی کل و ویژگی‌های آنتی اکسیدانی برگ نعناع بررسی و با روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن میزان افت وزن نمونه­های نعناع کاهش یافت اما با افزایش زمان خشک کردن تا 176 دقیقه میزان افت وزن نمونه­ها افزایش و سپس کاهش یافت. زمان خشک کردن تأثیر بیشتری بر تغییرات افت وزن نمونه­ها در مقایسه با دمای خشک کردن داشت. روند تغییرات ترکیبات فنولی کل نمونه­ها با زمان خشک کردن مشابه افت وزن نمونه­ها بود اما با افزایش دمای خشک کردن میزان ترکیبات فنولی کل نمونه­ها افزایش یافت. قابلیت مهار رادیکال فعال DPPH نمونه‌ها با افزایش زمان خشک کردن (تا 238 دقیقه) کاهش و سپس با افزایش زمان خشک کردن افزایش یافت. نتایج نشان داد که اعمال دماهای خشک کردن تا 55 درجه سانتی‌گراد باعث افزایش قابلیت مهار رادیکال DPPH نمونه­ها شد ولی اعمال دماهای خشک کردن بالاتر منجر به کاهش قابلیت مهار رادیکال DPPH نمونه‌ها شد. افزایش دمای خشک کردن باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و کاهش فعالیت احیاء کنندگی آهن نمونه‌ها شد. همچنین افزایش زمان خشک کردن فرو سرخ منجر به کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل نمونه‌ها شد. بهترین شرایط برای خشک کردن فرو سرخ برگ‌های نعناع شامل استفاده از دمای 58/56 درجه سانتی‌گراد و زمان خشک کردن 52 دقیقه می‌باشد و با اعمال شرایط بهینه میزان افت وزن (اتلاف رطوبت)، ترکیبات فنولی کل، و درصد مهار DPPH نعناع خشک تولیدی به ترتیب برابر62/76%، 722/8 میلی­گرم بر گرم وزن خشک، 97/91% می‌باشد که مطلوبیت این شرایط بهینه 727/0 بود.
 
متن کامل [PDF 1144 kb]   (1079 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنتی اکسیدان
دریافت: 1401/9/22 | پذیرش: 1401/11/8 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.