Erfani A, Pirouzifard M K, pirsa S. Active packaging and increasing shelf life of virgin olive oil using biodegradable film based on polyvinyl alcohol modified with silver chloride nanoparticles and spirulina. FSCT 2023; 19 (132) :265-279
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65737-fa.html
عرفانی عارف، پیروزی فرد میر خلیل، پیرسا سجاد. بسته بندی فعال و افزایش ماندگاری روغن زیتون بکر با استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر بر پایه پلی وینیل الکل اصلاح شده با نانوذرات کلرید نقره و اسپیرولینا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :265-279
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65737-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشگاه ارومیه- دانشکده کشاورزی ، Pirsa7@gmail.com
چکیده: (1167 مشاهده)
در این مطالعه فیلم زیست تخریب پذیر از پلی وینیل الکل تهیه گردید. از نانوذرات کلرید نقره و پودر جلبک اسپیرولینا برای اصلاح ساختار فیزیکوشیمیایی و ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و فوتوکاتالیتیکی در فیلم استفاده شد. مورفولوژی سطحی فیلم مورد بررسی قرار گرفت. فیلم پلی وینیل الکل و کامپوزیتهای آن برای بستهبندی روغن زیتون بکر استفاده شد. از طرح آماری دی-اوپتیمال برای بررسی تاثیر نوع بستهبندی و زمان نگهداری بر روی ویژگیهای شیمیایی، رنگی و حسی روغن استفاده شد. ویژگیهای شیمیایی (اسیدیته، عدد پرکسید، ضریب شکست و فنل کل)، ویژگیهای حسی و رنگی مورد بررسی قرار گرفت. از روش سطح پاسخ برای بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر روی روغن و نیز مدلهای ریاضی ایجاد شده استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد، در فیلم پلی وینیل الکل اصلاح شده با ذرات کلرید نقره و پلی وینیل الکل اصلاح شده با ذرات کلرید نقره و اسپیرولینا، وجود این ذرات در سطح فیلم کاملا مشهود بود. نتایج آنالیز شیمیایی، حسی و رنگی روغن نشان داد با افزایش زمان نگه داری روغن در همه بستهبندیها، کیفیت شیمیایی، حسی و رنگی روغن کاهش پیدا کرد. عددپراکسید به عنوان مهمترین شاخص کیفیت روغنها در بستهبندی معمولی در طول 30 روز نگهداری از 1 تا 7 (mEq O2/Kg oil) افزایش یافت در حالیکه در روغن بستهبندی شده با پلی وینیل الکل اصلاحشده با کلرید نقره و جلبک اسپیرولینا این افزایش از 1 تا 2 (mEq O2/Kg oil) بوده است. در حالت کلی روغنهای بستهبندی شده با پلی وینیل الکل اصلاح شده با کلرید نقره و جلبک اسپیرولینا کمترین تغییرات کیفی را نسبت به بستهبندی معمولی نشان دادند که نشان دهنده قابلیت این فیلم ها در کنترل کیفیت و افزایش ماندگاری روغن زیتون بکر می باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1401/9/9 | پذیرش: 1401/10/11 | انتشار: 1401/12/10