دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 79-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eghbali M, Jafarpour D. Study the prevalence of Escherichia coli O157:H7 contamination in traditional and handmade ice-cream in ice-cream supplier trade units of Bandar Abbas and evaluating the efficiency of chromogenic media compared to the standard media for its detection. FSCT. 2021; 18 (118) :79-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52432-fa.html
اقبالی مریم، جعفرپور درنوش. بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O157:H7 در بستنی‌های سنتی و دست‌ساز در واحدهای صنفی عرضه‌کننده بستنی شهر بندرعباس و ارزیابی محیط کروموژنیک در مقایسه با محیط استاندارد برای تشخیص آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :79-91

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52432-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
2- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
چکیده:   (257 مشاهده)
کلی­فرم­ها، به ویژه اشریشیاکلی یکی از مهم­ترین عوامل ایجادکننده گاستروانتریت و شاخص میکروبی آلودگی آب و مواد غذایی محسوب می­گردند. سویه­های اشریشیاکلی انتروهموراژیک به دلیل ایجاد اسهال خونی و سندرم همولیتیک اورمیا از مهم­ترین پاتوژن­های روده­ای محسوب می­گردند، که اشریشیا کلی O157:H7 مهم­ترین و شایع­ترین این گونه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O157:H7 در بستنی­های سنتی و دست­ساز و مقایسه کارآمدی محیط کروموژن با محیط استاندارد جهت تشخیص آن بود. در این مطالعه، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده از سه منطقه شهری شهر بندرعباس، در دو فصل گرم و سرد جمع­آوری و به منظور شمارش کلی­فرم‌­ها، جستجوی اشریشیاکلی و جستجوی اشریشیا کلی O157:H7 از دو روش استاندارد و کروموژن استفاده شد. نتایج نشان دادند که تعدادکلی­فرم در 1/81 % از نمونه­ها بیش از حد مجاز استاندارد بود، و 9/28 % از نمونه­ها آلوده به اشریشیاکلی بودند. اشریشیاکلی O157:H7، 2/2 % به روش استاندارد و 4/4 % به روش استفاده از محیط کشت­های کروموژن از نمونه­ها جداسازی گردید. تحلیل­های انجام شده نشان داد که با استفاده از محیط­های حاوی مواد کروموژن، می­توان با حداقل خطای احتمالی، اشریشیاکلی O157:H7 را تشخیص داد. طی این تحقیق مشخص شد که روش کروموژن برای شناسایی  اشریشیاکلی O157:H7 بهتر از روش استاندارد می­باشد. هم­چنین نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که می­باید نظارت دقیق­تری بر کیفیت و وضعیت بهداشتی بستنی­های سنتی و دست­ساز صورت گیرد.
متن کامل [PDF 496 kb]   (30 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/2/20 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول