Eghbali M, Jafarpour D. Study the prevalence of Escherichia coli O157:H7 contamination in traditional and handmade ice-cream in ice-cream supplier trade units of Bandar Abbas and evaluating the efficiency of chromogenic media compared to the standard media for its detection. FSCT 2021; 18 (118) :79-91
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52432-fa.html
اقبالی مریم، جعفرپور درنوش. بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O157:H7 در بستنیهای سنتی و دستساز در واحدهای صنفی عرضهکننده بستنی شهر بندرعباس و ارزیابی محیط کروموژنیک در مقایسه با محیط استاندارد برای تشخیص آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :79-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52432-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
2- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
چکیده: (1864 مشاهده)
کلیفرمها، به ویژه اشریشیاکلی یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده گاستروانتریت و شاخص میکروبی آلودگی آب و مواد غذایی محسوب میگردند. سویههای اشریشیاکلی انتروهموراژیک به دلیل ایجاد اسهال خونی و سندرم همولیتیک اورمیا از مهمترین پاتوژنهای رودهای محسوب میگردند، که اشریشیا کلی O157:H7 مهمترین و شایعترین این گونه است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی شیوع آلودگی اشریشیا کلی O157:H7 در بستنیهای سنتی و دستساز و مقایسه کارآمدی محیط کروموژن با محیط استاندارد جهت تشخیص آن بود. در این مطالعه، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده از سه منطقه شهری شهر بندرعباس، در دو فصل گرم و سرد جمعآوری و به منظور شمارش کلیفرمها، جستجوی اشریشیاکلی و جستجوی اشریشیا کلی O157:H7 از دو روش استاندارد و کروموژن استفاده شد. نتایج نشان دادند که تعدادکلیفرم در 1/81 % از نمونهها بیش از حد مجاز استاندارد بود، و 9/28 % از نمونهها آلوده به اشریشیاکلی بودند. اشریشیاکلی O157:H7، 2/2 % به روش استاندارد و 4/4 % به روش استفاده از محیط کشتهای کروموژن از نمونهها جداسازی گردید. تحلیلهای انجام شده نشان داد که با استفاده از محیطهای حاوی مواد کروموژن، میتوان با حداقل خطای احتمالی، اشریشیاکلی O157:H7 را تشخیص داد. طی این تحقیق مشخص شد که روش کروموژن برای شناسایی اشریشیاکلی O157:H7 بهتر از روش استاندارد میباشد. همچنین نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که میباید نظارت دقیقتری بر کیفیت و وضعیت بهداشتی بستنیهای سنتی و دستساز صورت گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/2/20 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/9/14