Javidi Y, Goli M. Investigation of physico-chemical and microbial properties of low fat yogurt enriched with whey protein concentration, milk protein concentration, and wheat-psyllium fiber. FSCT 2021; 18 (112) :247-260
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46311-fa.html
جاویدی یلدا، گلی محمد. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم چرب غنی شده با کنسانتره پروتئینی آب پنیر، کنسانتره پروتئینی شیر، فیبر گندم- اسفرزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :247-260
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46311-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران ، mgolifood@yahoo.com
چکیده: (1842 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر افزودن کنسانتره پروتئینی آب پنیر، کنسانتره پروتئینی شیر، پودر شیر، فیبر گندم و مخلوط فیبر گندم و اسفرزه هر کدام در دو سطح 1 و 2 درصد بر ویژگیهای شیمیایی، کیفی و رشد باکتریهای آغازگر، طی مدت 21 روز نگهداری، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که افزودن مخلوط گندم و اسفرزه موجب کاهش معنیدار pH و متعاقبا افزایش اسیدیته شده است. نمونههای دارای کنسانتره پروتئین شیر، کمترین میزان آب اندازی و بیشترین ویسکوزیته را داشته است که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری را داشته است. مواد جامد محلول نمونههای دارای کنسانتره پروتئینی آب پنیر، افزایش معنیداری را نسبت به سایر نمونهها داشته است. بیشترین رشد باکتریهای لاکتوباسیلوس بولگاریکوس دلبروکی و استرپتوکوکوس ترموفیلوس در اولین روز آزمون، مربوط به نمونههای دارای کنسانتره پروتئین آب پنیر و در پایان مدت زمان نگهداری، مربوط به نمونههای پودر شیر بوده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش، بیانگر این مطلب بود که بهترین تاثیرات مربوط به نمونههای دارای کنسانتره پروتئین شیر بوده است که کمترین میزان آب اندازی و بیشترین ویسکوزیته را داشته است و توانسته است بر رشد میکروبی تاثیر قابل توجهی را داشته باشد. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیبات فیبری و کنسانترههای پروتئینی جهت بهبود ویژگیهای کیفی ماست تاثیر گذار بوده و امید است که مورد بهرهوری عملی در فراورده های متنوع مواد غذایی قرار گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1399/7/4 | پذیرش: 1399/8/25 | انتشار: 1400/3/16