دوره 13، شماره 61 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 61 صفحات 55-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

منصوری الهه، سرابی جماب محبوبه، قرآنی بهروز، مهاجری سید احمد. ایمپرینت مولکولی و کاربردهای آن در آنالیز نمونه‌های غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :75-55

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4535-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
2- استادیار گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
3- استادیار گروه نانوفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
4- استادیار گروه فارماکودینامی و سم شناسی دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (5807 مشاهده)
چکیده
ایمپرینت مولکولی روشی نوین در تهیه مواد بسپاری (پلیمری) است به نحوی که ساختار نهایی دارای مکان­هایی برای شناسایی مولکول هدف می­باشد. امروزه بسپارهای ایمپرینت شده به عنوان جاذب­هایی گزینش کننده و انتخابگر در فرایندهای تجزیه‌ای، تشخیصی و در  سامانه‌های نوین دارورسانی مطرح شده‌اند. به طور کلی، تغلیظ و جداسازی یک ترکیب از نمونه­ی طبیعی یا آزمایشگاهی (به منظور  تجزیه کمی یا کیفی و نیز کاربردهای غذایی یا دارویی) مستلزم حذف سایر ترکیبات شیمیایی موجود در آن نمونه است و روش­های موجود در این زمینه، به ویژه در مورد ترکیبات پیچیده، دارای مزایا و معایبی است که کاربرد آن­ها را محدود می­نماید. استفاده از  بسپارهای ایمپرینت شده در انواع روش­های پیش تغلیظ و جداسازی، به دلیل اختصاصیت، دقت و تکرار پذیری بالا، در حال توسعه بوده و تاکنون در علوم مختلفی همچون صنایع غذایی، دارویی، زیست محیطی، صنعتی، نظامی و برای جداسازی مولکول­های مختلفی همچون داروها، قندها، اسیدهای آمینه، توکسین­ها، آفت کش­ها، عوامل شیمیایی جنگی و نیز به عنوان اجزاء تشخیصی در حسگرها بکار گرفته شده است. با وجود سهولت و قابلیت­های منحصر به فرد این  روش، ایمپرینت مولکولی در ایران به ویژه در حوزه صنایع غذایی چندان شناخته شده نیست و گسترش و تجاری سازی آن نیازمند تحقیقات بیشتر در این زمینه می­باشد. در این مطالعه، مفهوم ایمپرینت مولکولی، روش­های به کارگرفته شده در تولید و بررسی ساختار  بسپارهای ایمپرینت شده و کاربرد این بسپارها در نمونه­های غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.
متن کامل [PDF 452 kb]   (3897 دریافت)    

دریافت: 1394/2/25 | پذیرش: 1394/10/25 | انتشار: 1395/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.