Karimi M, tabatabaei yazdi F, mortazavi S A, shahabi qahfarrokhi I, khan chamani J. Improvement of GABA production and survival of Lactobacillus brevis G42 in simulated gastrointestinal conditions by soy- alginate microcapsulation. FSCT 2020; 17 (105) :47-62
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36113-fa.html
کریمی مژده، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سید علی، شهابی قهفرخی ایمان، خان چمنی جمشید. بهبود تولید گابا و زنده مانی لاکتوباسیلوس برویس G42 در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش با استفاده از ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات سدیم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (105) :47-62
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36113-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، tabatabai@um.ac.ir
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران
4- گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده: (2338 مشاهده)
گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) یک اسید آمینه غیر پروتئینی است که از باکتریها، گیاهان و مهره داران بدست میآید. گابا یک ترکیب شناخته شده است زیرا نقش فیزیولوژیکی مهمی در انتقال پیامهای عصبی، کاهش فشار خون، تکرر ادرار و ایجاد آرامش دارد. گابا به صورت بیولوژیکی به وسیلهی اسید لاکتیک باکتریاها تولید میشود که به صورت گسترده در تخمیر غذاها استفاده میشوند. در این مطالعه باکتریهای تولید کننده گابا برای ریز پوشانی به وسیله ی ایزوله پورتئین سویا و آلژینات انتخاب شده و به روش امولسیونسازی ریزپوشانی شدند. راندمان ریزپوشانی و میزان به دام افتادن باکتریهای تولیدکننده گابا در کپسولهای ایزوله پروتئین سویا و آلژینات به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی تایید شد. توانایی تولید گابا و زنده مانی باکتریهای ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش انسان بررسی شد. برای شناسایی باکتریهای تولید کننده گابا، باکتریهای ایزوله شده از ترخینه و هویج تخمیر شده روی محیط کشت MRS حاوی 1 درصد مونوسدیم گلوتامات کشت شد. راندمان تولید گابا به کمک کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و کروکاتوگرافی مایع (HPLC) بررسی شد. بر اساس نتایج ثبت شده، لاکتوباسیلوس برویس PML1 ایزوله شده از ترخینه و لاکتوباسیلوس برویس G42 ایزوله شده از هویج تخمیر شده میزان تولید گابا را 304 میلیگرم بر لیتر و 2511 میلی گرم بر لیتر بعد از 30 ساعت در 30 درجه سانتیگراد نشان دادند. نتایج نشان داد زنده مانی و میزان تولید گابا به کمک ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات و به دلیل تولید مناسب سلول بهبود یافته است. این مطالعه پتانسیل ریز پوشانی باکتریها همراه با افزایش راندمان تولید گابا با هدف ایجاد یک غذای فراسودمند را نشان میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروانکپسولاسیون دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1398/8/19 | انتشار: 1399/8/10