دوره 17، شماره 105 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 105 صفحات 62-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi M, tabatabaei yazdi F, mortazavi S A, shahabi qahfarrokhi I, khan chamani J. Improvement of GABA production and survival of Lactobacillus brevis G42 in simulated gastrointestinal conditions by soy- alginate microcapsulation. FSCT 2020; 17 (105) :47-62
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36113-fa.html
کریمی مژده، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سید علی، شهابی قهفرخی ایمان، خان چمنی جمشید. بهبود تولید گابا و زنده مانی لاکتوباسیلوس برویس G42 در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش با استفاده از ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات سدیم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (105) :47-62

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36113-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، tabatabai@um.ac.ir
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران
4- گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده:   (1948 مشاهده)
گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) یک اسید آمینه غیر پروتئینی است که از باکتری­ها، گیاهان و مهره داران بدست  می­آید. گابا یک ترکیب شناخته شده است زیرا نقش فیزیولوژیکی مهمی در انتقال پیام­های عصبی، کاهش فشار خون، تکرر ادرار و ایجاد آرامش دارد. گابا به صورت بیولوژیکی به وسیله­ی اسید لاکتیک باکتریاها تولید می­شود که به صورت گسترده در تخمیر غذاها استفاده می­شوند. در این مطالعه باکتری­های تولید کننده گابا برای ریز پوشانی به وسیله ی ایزوله پورتئین سویا و آلژینات انتخاب شده و به روش امولسیون­سازی ریزپوشانی شدند. راندمان ریزپوشانی و میزان به دام افتادن باکتری­های تولیدکننده گابا در کپسول­های ایزوله پروتئین سویا و آلژینات به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی تایید شد. توانایی تولید گابا و زنده مانی باکتری­های ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش انسان بررسی شد. برای شناسایی باکتری­های تولید کننده گابا، باکتری­های ایزوله شده از ترخینه و هویج تخمیر شده روی محیط کشت MRS حاوی 1 درصد مونوسدیم گلوتامات کشت شد. راندمان تولید گابا به کمک کروماتوگرافی لایه نازک (TLC)  و کروکاتوگرافی مایع (HPLC) بررسی شد. بر اساس نتایج ثبت شده، لاکتوباسیلوس برویس PML1 ایزوله شده از ترخینه و لاکتوباسیلوس برویس G42 ایزوله شده از هویج تخمیر شده میزان تولید گابا را 304 میلیگرم بر لیتر و 2511 میلی گرم بر لیتر بعد از 30 ساعت در 30 درجه سانتیگراد نشان دادند. نتایج نشان داد زنده مانی و میزان تولید گابا به کمک ریزپوشانی با  ایزوله پروتئین سویا و آلژینات و به دلیل تولید مناسب سلول بهبود یافته است.  این مطالعه پتانسیل ریز پوشانی باکتری­ها همراه با افزایش راندمان تولید گابا با هدف ایجاد یک غذای فراسودمند را نشان می­دهد.
 
متن کامل [PDF 841 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروانکپسولاسیون
دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1398/8/19 | انتشار: 1399/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.