جستجو در:
هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ نازبو بنفش، شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس آن به روشهای مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماریزا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برونتنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شدند. اثر ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که 28 ترکیب شناسایی شده در مجموع 28/99 درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند. p-Allylanisole با 64/51 بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از 50 درصد از ترکیب اسانس را شامل میشد. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل n-Tricosane (83/24%) و Linalool (81/14%) بود. متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت 9/15 میلیمتر و برای باکتریهای گرم منفی 15/11 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا در محدوده 6/4 تا 8/36 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج 6/4 تا 6/73 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان گفت که اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای گرم مثبت در غلظتهای پایینتر موثر بوده و توانست از رشد آنها جلوگیری کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |