دوره 13، شماره 61 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 61 صفحات 87-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی، صادقی ماهونک علیرضا، ضیائی فر امان محمد. مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ دکمه ای در خشک کن ترکیبی مادون قرمز-هوای داغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :97-87

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2753-fa.html


1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.
2- دانشیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
3- دانشیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- استادیار، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده:   (4727 مشاهده)
چکیده خشک شدن قارچ دکمه‌ای در یک خشک‌کن ترکیبی مادون‌قرمز- هوای داغ در توان‌های 150، 250 و 375 وات، دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 1، 2 و 3 متر بر ثانیه بررسی شد. تأثیر توان لامپ، دما و سرعت جریان هوا بر زمان و آهنگ خشک شدن، ضرایب نفوذ رطوبت و انرژی فعال‌سازی در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان‌داد تأثیر توان لامپ، دما و سرعت جابه‌جایی هوا بر فرآیند خشک شدن محصول قارچ دکمه‌ای معنی‌دار می‌باشد (p<0.05). افزایش توان لامپ مادون‌قرمز از 150 به 375 وات، افزایش دما از 50 به 70 درجه سلسیوس و تغییر سرعت جریان هوا از 1 به 3 متر بر ثانیه زمان خشک شدن نمونه‌ها را به ترتیب 6/28، 7/42 و 2/15 درصد کاهش داد. ضریب نفوذ مؤثر رطوبت و انرژی فعال‌سازی قارچ دکمه‌ای به ترتیب بین 9-10×2/6 تا 9-10×7/19 مترمربع بر ثانیه و 76/23 تا 73/30 کیلوژول بر مول به دست آمد. برای مدل‌سازی فرآیند خشک شدن، مدل‌های پیج، نیوتن و لگاریتمی به ترتیب با میانگین ضریب تبیین برابر 996/0، 988/0 و 998/0 و میانگین خطای استاندارد برابر 023/0، 042/0 و 015/0، در مقایسه با سایر مدل‌ها، خطای کمتری داشتند.
متن کامل [PDF 227 kb]   (3113 دریافت)    

دریافت: 1394/2/25 | پذیرش: 1394/10/25 | انتشار: 1395/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.