1- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ساری
چکیده: (5390 مشاهده)
چکیده
بهترین شیوه برای جبران کمبود ید، استفاده از نمک یددار است. ید یک عنصر معدنی کم مقدار بوده و برای زندگی انسان حیاتی است. کمبود آن باعث بزرگی غده تیروئید (گواتر) میگردد. خاک بسیاری از مناطق حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست لذا محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی این مناطق، دچار کمبود ید هستند با توجه به مصرف روزانه نمک خوراکی توسط افراد، این طرح جهت بررسی میزان ید و درصد خلوص نمکهای خوراکی مورد عرضه در سطح شهر کرمانشاه اجرا گردید .برای انجام این تحقیق تعداد 40 نمونه نمک از برندهای مختلف از فروشگاههای عرضه مواد غذایی موجود در سطح شهر (شش ماهه اول سال 1396) تهیه گردید. میزان و درصد خلوص نمونه ها مطابق استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بر اساس استاندارد کشور میزان ید 20-55 ppm قابل قبول ودرصد خلوص تا 2/99 درصد قابل قبول و کمتر از آن (غیرقابل قبول) مورد تفسیر قرار گرفت. به طوریکه میزان ید از40 نمونه، 29عدد (5/72 درصد) درمحدوده (20-55)، و از نظر خلوص 30 عدد (75 درصد) مطابق استاندارد و دارای خلوص حداقل(2/99 درصد) بودند و در نهایت 5/12 درصد از کل نمونهها در هر دو فاکتور با استانداردهای تعیین شده مغایرت داشتند.
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/7/18 | پذیرش: 1397/7/18 | انتشار: 1397/7/18