یکی روش های مختلفی که برای ریزپوشانی استفاده می شود، تکنیک کوآسرواسیون ترکیبی است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر درصد روغن ماهی (1،3 و 5%)، درصد بیوپلیمرکل (1،3 و 5%) و سرعت هموژنایزر (7000،9000 و 11000
rpm) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی پودرهای تولیدی است. بدین منظور از روش سطح پاسخ
[1] (
RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی
[2] (
CCD) استفاده گردید.امولسیون بهینه بهدستآمده در پوشش ژلاتین و صمغ عربی (با نسبت1:1) شامل (روغن ماهی 1%، بیوپلیمرکل 1% و سرعت هموژنایزر
rpm 7000) بوده و دارای بازدهی ریزپوشانی 97/97% بود، و بهمنظور بررسی پایداری اکسایشی تیمارها به مدت 3 ماه در دمای 4 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد با افزایش درصد روغن ماهی شاخص روشنایی روشنایی (
) و سفیدی پودر ها کاهش و شاخص زردی (
) افزایش یافت، نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسیداسیون نشان داد مقادیر تیوباربیتوریک اسید (
TBA) در نمونه های ریزپوشانی شده به طور معنی داری نسبت به نمونه های شاهد کمتر بود، همپنین در نمونه ریزپوشانی شده حاوی ویتامین E نسبت به نمونه شاهد(فاقد ویتامین E) مقادیر تیوباربیتوریک اسید در ماه اول نسبت به سایر دوره ها به طور معنی دار کمتر بود.
[1] Response surface methodology
[2] Central composite rotatable design
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1397/6/26 | پذیرش: 1397/10/16 | انتشار: 1398/2/25