دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 30-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarpour S A, Mirzaei F. ghjkl hkl jkl;. FSCT 2019; 16 (87) :17-30
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25217-fa.html
جعفرپور سید علی، Mirzaei Fatemeh. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی نانوپوشینه های روغن ماهی و ویتامین E تولید شده با استفاده از تکنیک کوآسرواسیون ترکیبی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :17-30

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25217-fa.html


1- Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University ، a.jafarpour@sanru.ac.ir
2- Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
چکیده:   (8056 مشاهده)
یکی روش های مختلفی که برای ریزپوشانی استفاده می شود، تکنیک کوآسرواسیون ترکیبی است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر درصد روغن ماهی (1،3 و 5%)، درصد بیوپلیمرکل (1،3 و 5%) و سرعت هموژنایزر (7000،9000 و 11000rpm) بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی پودرهای تولیدی است. بدین منظور از روش سطح پاسخ [1] (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی[2] (CCD) استفاده گردید.امولسیون بهینه به‌دست‌آمده در پوشش ژلاتین و صمغ عربی (با نسبت1:1) شامل (روغن ماهی 1%، بیوپلیمرکل 1% و سرعت هموژنایزر rpm 7000) بوده و دارای بازدهی ریزپوشانی 97/97% بود، و به‌منظور بررسی پایداری اکسایشی تیمارها به مدت 3 ماه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد با افزایش درصد روغن ماهی شاخص روشنایی روشنایی  ( ) و  سفیدی پودر ها کاهش و شاخص زردی ( )  افزایش یافت، نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسیداسیون نشان داد مقادیر تیوباربیتوریک اسید (TBA) در نمونه های ریزپوشانی شده به طور معنی داری نسبت به نمونه های شاهد کمتر بود، همپنین در نمونه ریزپوشانی شده حاوی ویتامین E نسبت به نمونه شاهد(فاقد ویتامین E)  مقادیر تیوباربیتوریک اسید در ماه اول نسبت به سایر  دوره ها به طور معنی دار کمتر بود.  
 
[1] Response surface methodology
[2] Central composite rotatable design
متن کامل [PDF 2520 kb]   (3991 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1397/6/26 | پذیرش: 1397/10/16 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.