محمدزاده میلانی جعفر، نصرالله نتاج لیلا، کابوسی حامی، ملکی گیسو. تاثیر پوشش دهی با صمغ چرخک (Launaeaacanthodes) بر ماندگاری بادام زمینی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (63) :83-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2269-fa.html
1- دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی
3- استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی
4- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (7251 مشاهده)
چکیده
بادام زمینی یکی از گیاهان روغنی ارزشمند و پرمصرف در دنیا می باشد. درصورت نامساعد بودن شرایط محیطی در دوره انبارمانی، تغییر وزن در اثر جذب رطوبت، انجام واکنشهای اکسایشی، کپک زدگی و تولید آفلاتوکسین توسط آسپرژیلوس فلاووس باعث تخریب بافت و افت کیفیت محصول می شوند. هدف ازانجام این پژوهش، بررسی اثر پوشش خوراکی صمغ چرخک درجلوگیری از جذب رطوبت، تغییر وزن، تندی اکسایشی و فعالیت قارچی در بادام زمینی است. بدین منظور ابتدا صمغ چرخک استخراج، خالص سازی و خشک شد. سپس روی دانه های پوست کنده شده با محلول های 5/0% و 1% وزنی- حجمی پوشش داده شد. جذب رطوبت، افزایش وزن، فساد اکسیداتیو و آزمون های میکروبی بررسی شدند. نتایج نشان داد که غلظت 1% از صمغ چرخک بطور معنی داری (05/0>p) مانع از جذب رطوبت و تغییر وزن شده و به طور معنی داری واکنش های اکسایشی را کاهش داد. اما این مقدار تاثیر معنی داری برجلوگیری از رشد آسپرژیلوس نداشت.
دریافت: 1395/2/22 | پذیرش: 1395/9/22 | انتشار: 1396/4/1