1- فارغ التحصیل دکتری دامپزشکی دانشگاه فردوسی
2- سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
چکیده: (3140 مشاهده)
آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه کپکها هستند که بوسیله گونههای کپک آسپرژیلوس تولید میگردند. آفلاتوکسین یکی از شایعترین سموم قارپی است که غالبا در شیر و فرآوردههای شیری یافت میشود و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و روش HPLC بود. در این مطالعه مقطعی، تعداد 129 نمونه پنیر سفید تولید شده از کارخانه فراوردههای لبنی شهر مشهد در فصل تابستان 1395 جمعآوری و تعداد 82 نمونه از نظر وجود آفلاتوکسین M1 با استفاده ازروش الایزا و 47 نمونه نیز با استفاده از روش HPLC در خصوص وجود آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/22 و آزمونهای آماری T-student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مطابق نتایج بدست آمده درصد آلودگی در نمونه پنیرهای مورد آزمون مطابق روش الایزا و HPLC به ترتیب 68.22 درصد و 64.58 درصد بود که تفاوت آماری معنیداری در سطح 5 درصد (0.05
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/12/22 | پذیرش: 1396/7/11 | انتشار: 1397/7/21