دوره 14، شماره 69 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 69 صفحات 43-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صالحی محمد علی، امیدواری آیدا. بهبود فرآیند استخراج ساکارز از چغندر قند به کمک روش میدان الکتریکی پالسی قوی و مقایسه آن با فرآیند حرارتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (69) :52-43

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12241-fa.html


1- استادیار گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (5711 مشاهده)
چکیده
 در این پژوهش با استفاده از تکنولوژی میدان الکتریکی پالسی، اثر پارامتر‌های میدان پالسی قوی (PEF) به عنوان روشی غیر حرارتی و دوستدار محیط زیست جهت استخراج ساکارز از چغندر قند، تحت شرایط مختلف تیمار شامل پارامتر‌های قدرت میدان (kV/cm14-5/3) و تعداد پالس (150-40 پالس)، روی فرآیند انتقال جرم (بریکس و هدایت الکتریکی) بعنوان جایگزینی برای روش‌های سنتی حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. در این روش خلال‌های تهیه شده از چغندر درون یک سل دو جداره پر شده با حلال آب مقطر که توسط دو الکترود از جنس استیل ضد زنگ با گرید دریایی احاطه شده قرار داده شدند بوسیله یک میدان الکتریکی پالسی به کمک منبع تغذیه با ولتاژ بالا و دارای قابلیت تولید پالس به آن اعمال و نتایج ثبت گردید. ارزیابی پارامترهای مذکور در فرآیند استخراج نشان داد مقادیر بالاتر قدرت میدان و تعداد پالس، بریکس و هدایت الکتریکی بطور قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با نمونه‌ی شاهد افزایش یافت. اثر میدان الکتریکی پالسی قوی (با قدرت میدان kV/cm7 و 100 پالس) روی میزان انتقال جرم و میزان انرژی مصرفی در مقایسه با تیمار حرارتی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از کاهش قابل ملاحظه دما و زمان در روش میدان الکتریکی پالسی در مقایسه با تیمار حرارتی با بازده استخراج مشابه است. علاوه بر این میزان انرژی مصرفی در فرآیند حرارتی تقریباً 13 برابر انرژی مورد نیاز در میدان الکتریکی پالسی است. همچنین میزان انتقال جرم در تیمار حرارتی در مقایسه با روش پالسی مقادیر بالاتری را نشان داد.
متن کامل [PDF 2378 kb]   (2038 دریافت)    

دریافت: 1395/1/3 | پذیرش: 1395/7/3 | انتشار: 1396/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.