دوره 12، شماره 47 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heshmati V, Kasai M R. Effects of sorbitol, glycerol and lactic acid on different properties of thin layers made from casein. FSCT 2015; 12 (47) :43-52
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1159-fa.html
حشمتی وجیهه، کسایی محمدرضا. اثرات سوربیتول، گلیسرول و لاکتیک اسید بر روی خواص مختلف لایه‌های نازک تهیه شده از کازئین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (47) :43-52

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1159-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (5469 مشاهده)
چکیده اثرات افزودن هر یک از مواد نرم­کننده (سوربیتول، گلیسرول یا لاکتیک اسید) در محدوده غلظت %40- 0 برروی خواص مکانیکی و نفوذپذیری به بخار آب واکسیژن لایه­های نازک بر پایه کازئین مورد مطالعه قرار گرفت. مناسبترین فرمولاسیون که دارای نفوذ پذیری به بخارآب )  (WVP ونفوذ پذیری به اکسیژن ((OP و انعطاف پذیری اپتیمم بودند انتخاب شدند. مقادیر WVP، OP و خواص مکانیکی برای بهترین فرمولاسیون لایه­های نازک بر پایه کازئین در سه رطوبت­ نسبی (%75 و 52 ,32 RH=)نیز مقایسه شدند. میزان WVP با استفاده از روش مهاجرت رطوبت از فنجانک­ها ومیزان OP از طریق اندازه­گیری عدد پراکسید روغن موجود در فنجانک­ها اندازه­گیری شدند. خواص مکانیکی لایه­های نازک بااستفاده از دستگاه کشش اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که افزودن %20 هر یک از نرم کننده­ها به کازئین مناسب­ترین نسبت برای رسیدن به خواص اپتیمم مکانیکی (انعطاف­ پذیری، استحکام کششی و مدول الاستیک) بود. افزایش بیشتر غلظت نرم­کننده منجر به کاهش مقاومت به کشش و مدول الاستیک وافزایش ناچیزازدیاد طول و افزایش قابل ملاحظه WVP گردید. لایه­های نازک حاوی سوربیتول در رطوبت نسبی %32 و لایه­های نازک حاوی گلیسرول در رطوبت %75 دارای WVP  بیشتری نسبت به دو رطوبت دیگر بودند.لایه­های نازک حاوی سوربیتول   OP کمتری درهر سه رطوبت نسبی نسبت به لایه­های نازک  حاوی گلیسرول و لاکتیک اسید دارا بودند.  
متن کامل [PDF 573 kb]   (2983 دریافت)    

دریافت: 1393/4/31 | پذیرش: 1393/11/1 | انتشار: 1394/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.