دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 263-251 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi H, Amiri S, Khalili A, Rezazad Bari L. Production of novel composite bioactive film of whey protein concentrate and Jujube mucilage reinforced by postbiotics of Bacillus coagulans IBRC-M 10807. FSCT 2023; 19 (132) :251-263
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65774-fa.html
نجفی هانیه، امیری صابر، خلیلی امین، رضازاد باری لعیا. تولید فیلم کامپوزیتی زیست فعال نوین کنسانتره پروتئین های آب پنیر و موسیلاژ عناب تقویت شده با پُست بیوتیک های باسیلوس کوآگولانس IBRC-M 10807. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :251-263

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65774-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
4- دکتری تخصصی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، laya_rezazad@yahoo.com
چکیده:   (344 مشاهده)
هدف  از این پژوهش تولید فیلم کامپوزیتی زیست فعال نوین با استفاده از کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و موسیلاژ عناب تقویت شده با پست‌بیوتیک باسیلوس کوآگولانس IBRC-M 10807 بود. برای این منظور چهار فیلم شامل فیلم کنسانتره پروتئین آب‌پنیر (WPC)، فیلم کنسانتره پروتئین آب‌پنیر حاوی پست‌بیوتیک باسیلوس کوآگولانس (WPC+PBs فیلم کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و موسیلاژ عناب (WPC+MUC) و فیلم کنسانتره پروتئین آب‌پنیر و موسیلاژ عناب حاوی پست‌بیوتیک باسیلوس کوآگولانس (WPC+PBs+MUC) هرکدام در سه تکرار تولید و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی، ضدمیکروبی، ضداکسایشی و مکانیکی در قالب طرح کاملا تصادفی و با روش تجزیه و تحلیل واریانس مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن پست­بیوتیک­ها و موسیلاژ عناب موجب افزایش معنی­داری در رطوبت، حلالیت فیلم­ها شد (05/0>P). افزودن پست­بیوتیک­ها باعث اثر بازدارندگی در برابر باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولی می­گردد (05/0>P). افزودن پست­بیوتیک­ها و موسیلاژ عناب سبب کاهش معنی­دار در شاخص L نمونه­های فیلم­های تولید شده گردید (05/0>P). نتایج نشان داد شاخص­های a و b با افزودن پست­بیوتیک­ها و موسیلاژ عناب به طور معنی­داری افزایش یافت (05/0>P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که فیلم بیوکامپوزیتی زیست فعال تولید شده پتانسیل استفاده در بسته بندی مواد غذایی را دارد.
 
متن کامل [PDF 694 kb]   (197 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/9/11 | پذیرش: 1401/10/24 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.