دوره 7، شماره 24 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of Bacterial Load and Biogenic Amines content in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storge in ice. FSCT 2010; 7 (24) :61-70
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6082-fa.html
مطالعه مقدار بار باکتریایی و مقدار آمین های بیوژنیک قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول زمان نگهداری در یخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1389; 7 (24) :61-70

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6082-fa.html


چکیده:   (7892 مشاهده)
چکیده تغییرات برخی از ترکیبات ازته غیر پروتئینی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ارتباط آنها با بار باکتریایی (سرماگرا و سرما دوست، سودوموناس و مزوفیل) در مدت هجده روز نگهداری در زمانهای (صفر، 3، 6، 9، 12، 15و 18) در یخ مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر پوترسین، کاداورین، هیستامین و بار باکتریایی در طول دوره نگهداری افزایش یافتند (05/0P<)، در صورتی که تیرامین در هیچیک از نمونه ها یافت نشد. مقدار پوترسین در طول دوره از 4/0 به 97/8 میکروگرم در گرم افزایش پیدا کرد و گروه سرماگرا و سرما دوستها، بار باکتریایی غالب را تشکیل داده بودند. بر اساس نتایج حاصله پوترسین به عنوان متغیر مستقل بیشترین ارتباط را با گروه باکتریهای سودوموناس و سرماگرا و سرمادوست    (980/0 R=) نشان داد و معادله رگرسیونی آن به صورت [41/0 + psy 69/0 + pse 83/0 [PUT = بدست آمد. همچنین معادله رگرسیونی دیگر بین کاداورین و زمان نگهداری  (955/0 R =) بصورت [49/3 – time × 576/0[CAD =   بدست آمد. با توجه به نتایج حاصله، هرچند به نظر می رسد که ارزیابی کیفیت قزل آلای رنگین کمان، با استفاده از مدل ارائه شده، با اندازه گیری یکی از فاکتورهای پوترسین، سودوموناس و یا سنجش باکتریهای سرمادوست تا اندازه خوبی، امکان پذیر می باشد، اما به منظور کنترل دقیق کیفیت این گونه، بررسی توأم این فاکتورها لازم است.  
متن کامل [PDF 324 kb]   (3733 دریافت)    

دریافت: 1386/12/10 | پذیرش: 1387/5/10 | انتشار: 1391/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.