دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 204-193 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rouzegar M R, Abbaspour-Fard M H, Hedayatizadeh M, Mohamadinezhad H. Comparison of drying kinetics of mint leaves by photovoltaic / thermal solar dryer and natural drying. FSCT 2021; 18 (119) :193-204
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53152-fa.html
روزگار محمدرضا، عباسپور فرد محمد حسین، هدایتی زاده مهدی، محمدی نژاد حمید. مقایسه سینتیک خشک کردن برگ نعناع با خشک کن خورشیدی فتوولتائیک / گرمایی با خشک کردن طبیعی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :193-204

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53152-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، abaspour@um.ac.ir
3- استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند
چکیده:   (2126 مشاهده)
در این تحقیق یک خشک کن خورشیدی ترکیبی فتوولتائیک /گرمایی حاوی مواد تغییر فاز به منظور خشک کردن برگ های نعناع طراحی و ساخته شد. عملکرد این خشک کن تحت شرایط آب و هوایی مشهد با طول جغرافیایی 62/59 درجه و عرض جغرافیایی 26/36 درجه مورد بررسی قرار گرفت. اجزای اصلی این خشک کن عبارتند از : پنل فتوولتائیک، کلکتور خورشیدی، فن های دمنده، محفظه حاوی مواد تغییر فاز پارافین آلی و محفظه محصول. آزمایشات خشک کردن بر روی برگ های نعناع به دو روش خشک کردن با خشک کن خورشیدی ترکیبی و خشک کردن طبیعی در سایه با رطوبت اولیه 80 درصد بر پایه تر انجام گرفت و تا رسیدن به رطوبت 12 درصد ادامه یافت. مدت زمان خشک کردن با خشک کن خورشیدی 290 دقیقه و به روش طبیعی 1560 دقیقه طول کشید. داده های آزمایشگاهی با هشت مدل خشک کردن لایه نازک در پیشینه پژوهش برازش گردید که مدل دوجمله ای و مدل وانگ و سینق به ترتیب بهترین مدل ها برای خشک کردن طبیعی و با خشک کن خورشیدی ترکیبی بودند. این مدل ها نسبت به مدل های دیگر بیشترین تطبیق را با نسبت رطوبت آزمایشی ( بالاترین ضریب همبستگی و حداقل ریشه میانگین مربعات خطا و مربع کای ) دارند.
متن کامل [PDF 3007 kb]   (979 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1400/3/19 | پذیرش: 1400/6/8 | انتشار: 1400/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.