دوره 22، شماره 158 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 158 صفحات 118-99 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshid Eini M, Tavakolipour H, Mousavi nadushan R, Mokhtarian M. Feasibility of producing a functional energy drink containing tannin-linoleic acid conjugated chitosome. FSCT 2025; 22 (158) :99-118
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75304-fa.html
جمشید عینی مرتضی، توکلی‌پور حمید، موسوی ندوشن رضوان، مختاریان محسن. امکان سنجی تولید نوشیدنی انرژی زا فراسودمند حاوی کیتوزم تانن- اسیدلینولئیک کانژگه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (158) :99-118

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75304-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد اسلامی ، h.tavakolipour@gmail.com
چکیده:   (29 مشاهده)
امروزه با توجه به علاقه برای مصرف مواد غذایی فراسودمند و گسترش روز افزون بیماری­های قلبی و عروقی، تمایل به مصرف محصولات فراسودمند افزایش یافته است. بنابراین محققان به دنبال بهینه­سازی فرمولاسیون­های جدید محصولات با ویژگی­های عملگرا  هستند  و در این راستا. مطالعه حاضر با هدف تولید نوشیدنی انرژی­زا فراسودمند حاوی کیتوزم تانن- اسیدلینولئیک کانژگه انجام شد. پس از استخراج ترکیبات زیست فعال (بویژه تانن) از پوست انار همراه با اسید لینولئیک کانژوگه در ساختار کیتوزوم­ها گنجانده شدند. پس از بررسی پایداری اکسیاشی اسید لینولئیک، بررسی طیف­سنجی FTIR و ریخت­شناسی کیتوزوم­ها، به میزان  75/0 گرم در فرمولاسیون نوشیدنی­ها افزوده شدند. نتایج تأثیر معنادار غلظت­های مختلف عصاره زیستی انار بر پایداری اکسیداتیو اسید لینولئیک را نشان داد. بررسی گروه­های نانوکیتوزم بیانگر وجود ساختارهای موجود در زیست فعال انار در کنار اسیدلینولئیک در کیتوزم­ها بود. ذرات تقریباً کروی کیتوزان با اندازه nm 66/77 و 90/79 با یکنواختی مشاهده شد. افزودن نانو کیتوزم­ها سبب افزایش معنادار pH (کاهش اسیدیته)، افزایش کدورت، ویسکوزیته، دوفاز شدن و محتوی فنلی را نشان داد. همچنین کاهش شاخص L* و افزایش a* و b* در نوشیدنی­ها گزارش شد. نتایج حاضر نشان داد که پلیمرهای زیستی نقش کلیدی در پایداری ساختار غشای لیپوزومی و انتشار پایدار مولکول‌های به دام افتاده توسط یک مانع فضایی بر روی سطح دارند. این یک سکوی بالقوه را جهت طراحی مناسب حامل‌ها برای مواد مغذی یا نگهدارنده‌ها به منظور افزایش ماندگاری و ایمنی ماتریس‌های غذایی فراهم خواهد کرد.
 
متن کامل [PDF 1016 kb]   (6 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1403/3/5 | پذیرش: 1403/7/9 | انتشار: 1404/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.