دوره 14، شماره 67 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 67 صفحات 11-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شیرمحمدی مجید، زرین‌قلمی سهیلا. تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (67) :18-11

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4914-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده:   (4752 مشاهده)
چکیده
 هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش­های استخراج غرقابی و سوکسله و استخراج به کمک فراصوت (زمان­های 0، 10، 20  و 30 دقیقه) بر بازده استخراج، میزان فنل کل، خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی پودر دانه بزرک بود. نتایج به دست آمده، نشان داد که بازده استخراج به روش سوکسله به طور معنی­داری (p <0.05) نسبت به روش غرقابی بیشتر می­باشد. نتایج تیمارهای مختلف زمانی فراصوت نیز بیانگر اثر معنی­دار زمان اعمال تیمار فراصوت از صفر تا 20 دقیقه، بر افزایش بازده استخراج در هر دو روش سوکسله و غرقابی بود. به علاوه میزان  فنل کل در روش سوکسله نسبت به روش غرقابی به طور معنی­داری بیشتر بوده (P <0.05) و زمان­های 10 و 20 دقیقه اعمال فراصوت در هر دو روش استخراج، نیز تاثیر معنی­داری (P <0.05) بر افزایش مقدار این ترکیبات داشته است. به علاوه اعمال زمان­های مختلف فراصوت، اثر افزایشی معنی­داری (P <0.05) را در غلظت­های 50 تا 150 پی­پی­ام، بر درصد مهار رادیکال­های آزاد عصاره اتانولی نشان داد. مطابق نتایج حاصل از بررسی قطر هاله عصاره به دست آمده از روش سوکسله همراه با اعمال امواج فراصوت به مدت 30 دقیقه (بالاترین فعالیت ضداکسایشی)، مشخص شد که این عصاره بر رشد باکتری­های ایکلای و استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله به ترتیب 9 و 6 میلی­متر، اثر بازدارندگیدارد.
متن کامل [PDF 242 kb]   (2967 دریافت)    

دریافت: 1395/1/24 | پذیرش: 1395/8/24 | انتشار: 1396/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.