1- استادیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران ، n_zand2008@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات فناوری های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده: (1973 مشاهده)
در این مطالعه اثر غلظتهای سه نوع مخلوط گازی (دیاکسیدکربن، نیتروژن، اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بستهبندی بدون تزریق گاز و 3 نوع فیلم قابل انعطاف چند لایه برای افزایش زمان ماندگاری کشک خشک در شرایط دمای محیط (0C20) مورد بررسی قرار گرفت. بستهبندی بدون تزریق گاز به عنوان نمونه شاهد با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیب های گازی (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) و (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) و (48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و 4 درصد O2) و تحت خلاء مقایسه گردید.آزمونهای شمارش کلیفرم، کپک و مخمر و باکترهای هوازی و pH طی شصت روز نگهداری انجام شد. مدت ماندگاری کشک خشک در لفاف 4 لایه تحت شرایط ترکیبات گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و ( 48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و 4 درصد O2) به ترتیب 55،60 و 40 روز ، تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 40 روز و بدون تزریق گاز 30 روز، در لفاف 3 لایه (آلومینیم قوی) تحت شرایط (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و (48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و4 درصد O2) به ترتیب 50،45 و 35 روز تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 30 روز و بدون تزریق گاز 25 روز همراه با لفاف 3 لایه (آلومینیم ضعیف) تحت شرایط (30 درصد N2 و 70 درصد CO2) ، خلا و (48 درصد N2 و 48 درصد CO2 و 4 درصد O2) به ترتیب 40،35 و 30 روز و تحت شرایط (30 َدرصد CO2 و 70 درصد N2) 25 روز و بدون تزریق گاز 20 روز گزارش شد . لفاف 4 لایه تحت شرایط ترکیبات گازی (30 درصد N2 و 70 درصد CO2)، زمان ماندگاری طولانی تری داشت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/10/27 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/11/10