دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi N, Moshref L. The effect of active packaging by polyvinyl chloride film on the marketability of button mushroom. FSCT 2015; 12 (48) :61-70
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3057-fa.html
کریمی نیره، مشرف لاله. اثر بسته‌بندی فعال با پوشش پلی وینیل کلرید بر بازارپسندی قارچ دکمه‌ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (48) :61-70

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3057-fa.html


1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان
2- استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
چکیده:   (8670 مشاهده)
بسته بندی فعال یکی از مفاهیم نوین دربسته بندی مواد غذایی است که جهت کنترل پارامترهای محیطی مانند میزان رطوبت داخل بسته مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه خصوصیات کیفی و کمی قارچ دکمه­ای شامل رنگ، اندیس رسیدگی، باز شدن کلاهک و کاهش وزن پس از نگهداری در دمای یخچال (2±5 درجه سلسیوس) مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل پوشش بسته­بندی در دو سطح (پلی وینیل کلرید کشسان و پلی وینیل کلرید شفاف)، جاذب الرطوبه در 4 سطح و زمان نگهداری در 5 سطح ( صفر، 4، 8، 12 و 16 روز) بودند. چهار تیمار جاذب الرطوبه شامل تیمار اول  سیلیکاژل به میزان  25/1 گرم، تیمار دوم سیلیکاژل به میزان 5/2 گرم، تیمار سوم تنها ابر اسفنجی و تیمار چهارم شامل سیلیکاژل 25/1 گرم و ابر اسفنجی بودند. بررسی­ها نشان داد میزان باز شدن کلاهک و کاهش وزن قارچ­ها در پوشش پلی وینیل کلرید کشسان نسبت به پوشش پلی وینیل کلرید شفاف کمتر بود. تیمارهای سیلیکاژل( 25/1 گرم) و همچنین ابر اسفنجی به همراه پوشش پلی وینیل کلرید کشسان دارای کمترین میزان باز شدن کلاهک بودند. نتایج حاصل از ارزیابی حسی قارچ دکمه­ای نشان داد که از نظر اندیس رسیدگی تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر رنگ سطح کلاهک، تیمارهای پلی وینیل کلرید کشسان به همراه سیلیکاژل( 5/2 گرم) و  پلی وینیل کلرید شفاف به همراه سیلیکاژل ( 25/1 گرم) توسط داوران بهترین امتیاز را کسب نمودند.  
متن کامل [PDF 225 kb]   (4335 دریافت)    

دریافت: 1392/3/1 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1394/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.