Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 8, Number 28 (2011-4)


Investigation on antioxidative and antimicrobial activities of pistachio (Pistachia vera) green hull extracts
بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی عصارهی متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Moisture, texture and sensory changes in pistachio nuts as affected by roasting temperature and storage time
بررسی تغییرات رطوبت، بافت و خصوصیات حسی پسته تحت تأثیر دمای برشته کردن و زمان نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of physicochemical and sensory properties of PET containers packed lemon juice
ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آب لیموی بسته بندی شده در ظروف PET
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction of phenolic compounds from potato peel ( Ramus variety ) with solvent and ultrasound-assisted methods and evaluation of its antioxidant activity in soybean oil
استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Some physical and mechanical properties of squash for cutting head processing
تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی کدو مسمایی جهت فرآیند سرزنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of antibiotic residues in industrial poultry carcass by means of F.P.T (four –plate – test) method in Mazandaran province
تعیین باقیمانده آنتی بیوتیک در لاشه طیور صنعتی به روش F.P.T در استان مازندران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of replacemet of date liquid sugar as a replacement for invert syrup in a layer cake
بررسی اثر جایگزینی قند مایع خرما با قند اینورت در کیک لایه ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of technology perception on consumer behavior; case study: food industry‌‌
نقش تصور تکنولوژی بر رفتار مصرف ‌کننده؛ مورد کاوی در صنایع غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of two-temperature and pretreatments on drying of black currant grape influence of pretreatments and dehydration methods on drying rate and time of black currant grape
تاثیر روشهای آماده‌سازی و آبگیری بر سرعت و زمان خشک شدن انگور بیدانه قرمز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation on the quality characteristics, energy content and mineral elements of four commercial date varieties of Khuzestan Province
بررسی خصوصیات کیفی، کالری زایی و عناصر معدنی چهار رقم خرمای عمده استان خوزستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Adsorption and desorption equilibrium moisture content and isosteric heat of estamaran date
میزان رطوبت تعادلی و گرمای ایزوستریک جذب و دفع خرمای استعمران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Estimation of the relative stability of vegetable oils in terms of the accelerated tests
تخمین پایداری نسبی روغنهای نباتی بر حسب آزمونهای تسریع شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of the addition of oat bran on the rheological characteristics of dough and quality of Sangak bread
تأثیر افزودن سبوس جو دو سر بر خواص رئولوژیکی خمیر و کیفیت نان سنگک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles