دوره 8، شماره 28 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 28 صفحات 79-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Some physical and mechanical properties of squash for cutting head processing. FSCT 2011; 8 (28) :73-79
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2031-fa.html
تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی کدو مسمایی جهت فرآیند سرزنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (28) :73-79

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2031-fa.html


چکیده:   (4335 مشاهده)
چکیده    برای فرآوری محصولات کشاورزی از جمله سبزیجات نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی و مکانیکی آنها می باشد. هدف در این تحقیق تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی مرتبط با روند سر زنی کدوی مسمایی بوده است.  خواص فیزیکی اندازه گیری شده شامل طول، جرم، قطر از سر، قطر از دم، حجم، چگالی، ضریب کرویت و میانگین قطر هندسی بود.  برای تعیین خواص مکانیکی، تست برش به کمک دستگاه آزمون مواد بر روی نمونه­های کدو مسمایی انجام گرفت.  آزمایش­ها در سه سطح جرمی (g120<m،  g120>m> g95 و  g95>m)، در سرعت بارگذاری 50 میلی متر بر دقیقه، در جهت بارگذاری عمودی (درجهت قطر از سر) انجام شد.  پارامترهای بدست آمده از خواص مکانیکی شامل نیرو، انرژی  بیشینه برش و نیروی تسلیم بیولوژیکی بودند.  نتایج خواص فیزیکی نشان داد که میانگین طول، جرم، حجم، چگالی، ضریب کرویت، قطر از سر، قطر از دم و میانگین قطر هندسی کدو مسمایی مورد آزمایش به ترتیب mm34/121، g09/110، cm377/110، kg/m385/994، 72/48، mm 51/25، 48/37 و mm05/59 بودند.  همچنین نتایج خواص مکانیکی حاکی از معنادار شدن اثر اندازه سطوح جرمی بر شاخص­های نیرو و انرژی بیشینه برش و همچنین نیروی تسلیم بیولوژیک بود.  در بررسی اثرات ساده نیز مشخص شد که اندازه بزرگتر دارای بالاترین نیرو و انرژی برش بوده است.  
متن کامل [PDF 131 kb]   (2996 دریافت)    

دریافت: 1387/9/4 | پذیرش: 1388/7/4 | انتشار: 1390/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.