Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 20, Number 145 (2024-2)


Biodegradable film based on the mucilage of Pansyrak flower modified with licorice and copper sulfate nanoparticles, investigation of physicochemical properties
فیلم زیست‌تخریب پذیر برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس بررسی خواص فیزیکوشیمیایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Covalent immobilization of Aspergillus oryzae β-galactosidase and Bacillus licheniformis protease with Amino-Multi Walled Carbon Nanotubes
تثبیت کووالانت بتا گالاکتوزیداز آسپرژیلوس اوریزه و پروتئاز باسیلوس لیکنی فورمیس بر آمینو- نانولوله های کربنی چند دیواره ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of antisolvent precipitation method for encapsulation of date seed extracts of Rabbi variety in zein ptotein biopolymer
کاربرد روش رسوب ضدحلال در ریزپوشانی عصاره‌های هسته رقم خرمای ربی در بیوپلیمر پروتئینی زئین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Encapsulation of flaxseed oil and eucalyptus essential oil using electrospinning
انکپسولاسیون اسانس روغن دانه کتان و اکالیپتوس با استفاده از الکتروریسی ‬‬‬‬‬‬
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Combination effects of calcium chloride and chitosan on the postharvest quality of okra (Abelmoschus esculentus L.) during storage
اثرات ترکیبی کلرید کلسیم و کیتوسان بر کیفیت پس از برداشت بامیه (Abelmoschus esculentus L.) در طی انبارمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of microwave pretreatment to increase mass transfer rate during carrot slices drying process
استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو برای افزایش سرعت انتقال جرم در طول فرآیند خشک‌کردن برش‌های هویج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Reducing the effects of oxidative stress in sweet pepper fruit during storage by using an edible coating of gum Arabic
کاهش اثرات تنش اکسیداتیو در پس از برداشت میوه فلفل دلمه با استفاده از پوشش خوراکی صمغ عربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antioxidant activity and antimicrobial effect of Nigella sativa oil on some pathogenic bacteria and its interaction with chloramphenicol antibiotic
ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی روغن سیاه‌دانه بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زا و برهمکنش آن با آنتی‌بیوتیک کلرامفنیکل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of chemical properties and antimicrobial effect of Thymus trautvetteri essential oil on a number of bacteria causing infection and food poisoning: a laboratory study
ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن تالشی بر تعدادی از باکتری‌های عامل عفونت و مسمومیت غذایی: یک مطالعه آزمایشگاهی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation on the Sensory and Microbial Characteristics of Functional Yogurt Containing Bell Pepper Extract
بررسی ویژگی‌های حسی و میکروبی ماست عملگرا حاوی عصاره فلفل دلمه‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of carboxymethyl cellulose and montmorillonite addition on the physicochemical and thermal properties of basil seed mucilage-based biodegradable film
تاثیر افزودن کربوکسی‌متیل‌سلولز و مونت‌موریلونیت بر خواص فیزیکی-شیمیایی و حرارتی فیلم زیست‌تخریب‌پذیر موسیلاژ دانه ریحان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating of physicochemical, microbial and sensory properties of Chavil yogurt drink containing Lactobacillus rhamnosus nanoencapsulated with Persian gum and whey protein isolate
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی دوغ چویل حاوی نانوکپسول‌های Lactobacillus rhamnosus ریزپوشانی شده با صمغ فارسی و پروتئین ایزوله آب‌پنیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Two-stage dry fractionation of sheep tail and ostrich fats and evaluation of physicochemical properties of their fractions
جزءبه‌جزءسازی دو مرحله‌ای چربی‌ دنبه گوسفندی و شترمرغ به روش خشک و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی اجزای آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Milk thistle (Silybum marianum) seed oil as a new source of edible oil
روغن دانه خار مریم (marianum Silybum) به عنوان منبع روغنی جدید خوراکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of antioxidant and antimicrobial properties of ethanolic extracts extracted from Caper (Capparis spinosa) fruit by ultrasound method using the RSM
ارزیابی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره‌های اتانولی استخراجی از میوه گیاه کمرگل به روش فراصوت با استفاده از مدل سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles