دوره 20، شماره 145 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 145 صفحات 239-226 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khakpour A, rezazadehbari M, Pirsa S, Khakpour F. Biodegradable film based on the mucilage of Pansyrak flower modified with licorice and copper sulfate nanoparticles, investigation of physicochemical properties. FSCT 2024; 20 (145) :226-239
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71871-fa.html
خاکپور اکرم، رضازاد باری محمود، پیرسا سجاد، خاکپور فاطمه. فیلم زیست‌تخریب پذیر برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس بررسی خواص فیزیکوشیمیایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (145) :226-239

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71871-fa.html


1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
چکیده:   (857 مشاهده)
هدف این پژوهش. تولید فیلم از موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با شیرین‌بیان (0، 3، 6 %) (وزنی/ وزنی) و نانوذرات سولفات مس (0، 2، 4 %) (وزنی/ وزنی) بود. برای مطالعه خواص ضخامت، رطوبت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، رنگی و خواص مکانیکی فیلم‌ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس، میزان ضخامت فیلم افزایش می‌یابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات سولفات مس کاهش و با افزایش شیرین‌بیان افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش غلظت شیرین‌بیان، شاخص‌های رنگی a*، افزایش یافته و روشنایی لایه‌ها به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. نتایج آزمایش مکانیکی نشان داد که با افزایش شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس، مقاومت کششی کاهش و افزایش نانوذرات سولفات مس ازدیاد طول در نقطه شکست به طور چشمگیری افزایش یافت. نتیجه‌گیری نهایی: افزودن ریشه شیرین‌بیان و نانوذرات سولفات مس به فیلم‌های خوراکی بر پایه موسیلاژ گل پنیرک سبب بهبود ضخامت و ازدیاد طول در نقطه شکست فیلم‌ها، همچنین موجب تضعیف مقاومت کششی، رطوبت، نفوذپذیری به بخار آب و روشنایی گردید.
متن کامل [PDF 574 kb]   (955 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/7/14 | پذیرش: 1402/9/6 | انتشار: 1402/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.