Journal archive for Google Scholar Robot!

Journal of food science and technology ( Iran)

مجله علوم و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 93 (2019-11)


Preparation of hydrogel with chitosan and plantago major seed mucilage by complex coacervation
تولید هیدروژل برپایه کیتوزان و موسیلاژ دانه بارهنگ شهری به روش توده‌ای شدن مرکب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Mentha Pulegium Extract on Thermal Stability of Canola Oil
اثر عصاره پونه کوهی بر پایداری حرارتی روغن کانولا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Native Inulin and Resistant Starch as Fat Replacer on Color, Functional and Rheological Properties of Coating for Extruded Snacks
تاثیر اینولین بومی و نشاسته مقاوم به عنوان جایگزین چربی بر ویژگی های رنگ، عملکردی و رئولوژیکی پوشش اسنک حجیم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of adding ewe's cheese whey on the quality of kefir drink
اثر افزودن آب پنیر حاصل از پنیر گوسفندی بر روی کیفیت نوشیدنی کفیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

A comprehensive study of effective factors on increasing of shrimp per capita consumption in Tehran city based on attitude items and decision to buy
بررسی جامع عوامل موثر بر افزایش سرانه مصرف میگو در شهر تهران با تکیه بر سازه های نگرش و تصمیم به خرید
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of dried fruit pineapple particle on the qualities of muffin
اثر قطعات خشک شده میوه آناناس بر ویژگی‌های کیفی مافین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation of functional biscuit using of grape pomace and sprouted soy flour
فرمولاسیون بیسکویت فراسودمند با استفاده از پسماند فرآوری انگور و آرد سویای جوانه زده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Exploration of the impact of temperature on the formation of α-lactalbumin-oleuropein complex by the application of spectroscopy methods and molecular docking
تاثیر دما بر روی تشکیل کمپلکس آلفا-لاکتالبومین-اولئوروپئین با به‌کارگیری روش‌های طیف‌سنجی و داکینگ مولکولی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of macro and nano emulsions of cinnamon essential oil on the physicochemical properties of CMC-based emulsified films
تأثیر ماکرو و نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی فیلم های امولسیونی بر پایه ی کربوکسی متیل سلولز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of incorporating Roasted Chia Seed Flour on Physicochemical and Sensory Properties of Barbari Bread During Storage
بررسی اثر افزودن آرد دانه چیای برشته شده بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی نان بربری طی انبارمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation on production of functional Functional low fat cupcake by using tahini meal and kombucha beverage
بررسی امکان استفاده از کنجاله ارده و نوشیدنی کمبوجا در تولید کیک روغنی کم ‌چرب و فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of functional properties and production of ultrasound yoghurt using collagen Gangsar fish skin
بررسی خواص عملکردی و تولید ماست فراسودمند با استفاده از کلاژن پوست ماهی سنگسر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Genetic identification and evaluation of antibacterial activity of lactic isolates derived from Masske butter against pathogenic bacteria Staphylococcus aureus and Salmonella enterica
شناسایی ژنتیکی و بررسی فعالیت ضد باکتریایی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از کره مسکه بر باکتری های بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Identification and simultaneous analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in Barbary bread samples using Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS)
شناسایی وآنالیز همزمان هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای در نمونه‌های نان بربری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی- طیف‌سنج جرمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Impact of hydrocolloids effects on gel structure of milk proteins during the fermentation of yogurt
بررسی تأثیر سیستم‌های هیدروکلوئیدی بر ساختار ژلی پروتئین‌های شیر طی تخمیر ماست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles