Saadatzadeh A, Honarmand R, Gholipour S. In vitro Comparison of anti-bacterial effect of probiotic extract from Lactobacillus casei with current antibiotics against four pathogenic bacteria strains. FSCT 2025; 21 (157) :100-122
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74572-fa.html
سعادت زاده افروز، هنرمند رضا، قلی پور سحر. مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره پروبیوتیکی حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی با آنتی بیوتیکهای رایج علیه چهار سویه پاتوژن باکتریایی بصورت برون تنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :100-122
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74572-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران ، afsaadat@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
چکیده: (142 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت عصاره پروبیوتیکی استخراج شده از لاکتوباسیلوس کازئی علیه رشد 4 سویه استاندارد باکتریایی مقاوم به دارو و مقایسه اثرضدمیکروبی آن با چند آنتی بیوتیک رایج در شرایط برون تنی بود. لاکتوباسیلوس کازئی در محیط استاندارد MRS و شرایط کم هوازی، کشت داده شد. عصاره خشک پروبیوتیکی، پس از جداسازی توده سلولهای زنده با روش سانتریفوژ استخراج شده و توسط روش لیوفیلیزاسیون، پایدار گردید. بررسی فعالیت ضدمیکروبی با استفاده از روش انتشار-دیسک انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و با سطح معناداری P< 0.05 مورد آنالیز قرار گرفت. تفاوت معناداری بین تمام عوامل ضد میکروبی وجود داشت (P<0.05). یافتهها نشان میداد که LPE قادر بود باکتریهای پاتوژن مقاوم را کنترل نماید. بیشترین اثر مهارکنندگی LPE، علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد 26 میلیمتر و در مقابل، کمترین اثر علیه باکتری اشرشیا کلی با قطر هاله عدم رشد 3/13 میلیمتر ارزیابی شد. هرچند که LPE، در مقایسه با عوامل آنتی بیوتیک علیه 3 سویه باکتریایی بیشترین اثر را دارا بود ولی در مورد سالمونلا تایفی، از جنتامایسین و استرپتومایسین ضعیفتر بود. با وجود اثرات قابل توجه ضدباکتریایی از LPE علیه چند سویه باکتری گرم منفی و گرم مثبت، مطالعات بیشتری قبل از تجویز بالینی آن و اثبات نقش مفید آن در درمان بیماریهای عفونی ضروری است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1403/1/17 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/12/1