دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 122-100 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saadatzadeh A, Honarmand R, Gholipour S. In vitro Comparison of anti-bacterial effect of probiotic extract from Lactobacillus casei with current antibiotics against four pathogenic bacteria strains. FSCT 2025; 21 (157) :100-122
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74572-fa.html
سعادت زاده افروز، هنرمند رضا، قلی پور سحر. مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره پروبیوتیکی حاصل از لاکتوباسیلوس کازئی با آنتی بیوتیک‌های رایج علیه چهار سویه پاتوژن باکتریایی بصورت برون تنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :100-122

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74572-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران ، afsaadat@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
چکیده:   (142 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت عصاره پروبیوتیکی استخراج شده از لاکتوباسیلوس کازئی علیه رشد 4 سویه استاندارد باکتریایی مقاوم به دارو و مقایسه اثرضدمیکروبی آن با چند آنتی بیوتیک رایج در شرایط برون تنی بود. لاکتوباسیلوس کازئی در محیط استاندارد MRS و شرایط کم هوازی، کشت داده شد. عصاره خشک پروبیوتیکی، پس از جداسازی توده سلول­های زنده با روش سانتریفوژ استخراج شده و توسط روش لیوفیلیزاسیون، پایدار گردید. بررسی فعالیت ضدمیکروبی با استفاده از روش انتشار-دیسک انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و با سطح معناداری P< 0.05 مورد آنالیز قرار گرفت. تفاوت معناداری بین تمام عوامل ضد میکروبی وجود داشت (P<0.05). یافته­ها نشان می­داد که LPE قادر بود باکتری­های پاتوژن مقاوم را کنترل نماید. بیشترین اثر مهارکنندگی LPE، علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد 26 میلیمتر و در مقابل، کمترین اثر علیه باکتری اشرشیا کلی با قطر هاله عدم رشد 3/13 میلیمتر ارزیابی شد. هرچند که LPE، در مقایسه با عوامل آنتی بیوتیک علیه 3 سویه باکتریایی بیشترین اثر را دارا بود ولی در مورد سالمونلا تایفی، از جنتامایسین و استرپتومایسین ضعیف­تر بود. با وجود اثرات قابل توجه ضدباکتریایی از LPE علیه چند سویه باکتری گرم منفی و گرم مثبت، مطالعات بیشتری قبل از تجویز بالینی آن و اثبات نقش مفید آن در درمان بیماری­های عفونی ضروری است.
 
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، پاتوژن
متن کامل [PDF 856 kb]   (44 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1403/1/17 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.