دوره 20، شماره 142 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 142 صفحات 170-161 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B. Antimicrobial activity of Datura stramonium ethanolic extract on some pathogenic bacteria causing infection and food poisoning in vitro. FSCT 2023; 20 (142) :161-170
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70512-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی تاتوره بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زای عامل عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط برون‌تنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (142) :161-170

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70512-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- 1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1064 مشاهده)
تاتوره به عنوان یک داروی ارزشمند در بسیاری از بیماری‌ها از جمله التهاب، زخم‌ها، تب و دندان درد به خوبی شناخته شده است و عصاره آن دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل‌توجهی می‌باشد؛ بنابراین، این مطالعه با هدف استخراج عصاره اتانولی برگ تاتوره و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن صورت گرفت. در این مطالعه، عصاره تاتوره با استفاده از روش ماسراسیون استخراج گردید. روش‌های ضدمیکروبی دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی جهت تعیین فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ تاتوره در برابر باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس استفاده گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره وابسته به غلظت بود و بالاترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 60 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره مشاهده گردید. مطابق آزمون‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی‌موریوم به ترتیب بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را به خود اختصاص دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 16، 16، 8 و 8 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بدست آمد و مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری‌ها به ترتیب 256، 256، 64 و 128 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. بطور کلی، باکتری‌های گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره حساس‌تر بودند. عصاره اتانولی برگ تاتوره را می‌توان بعنوان عامل ضد میکروب طبیعی جهت جلوگیری از رشد باکتری‌های پاتوژن و درمان بیماری‌های مرتبط استفاده نمود.
 
متن کامل [PDF 554 kb]   (1084 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/4/24 | پذیرش: 1402/5/31 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.